Det Norske Måltids hederspris til Astri Riddervold

Det Norske Måltids hederspris 2015 er tildelt Astri Riddervold (90).

Publisert
Foto: Det Norske Måltid
Foto: Det Norske Måltid

Årets vinner er en av landets største profiler og fagpersoner på norske mattradisjoner og matkultur.. Hun har i en årrekke drevet forskning, studier, holdt kurs og foredrag om tradisjoner innen mat- og drikkekultur

I begrunnelsen fra juryen regnes hun som ledende innen feltet her i landet. Riddervolds levende og inspirerende formidlingsevne har gjort at man ikke glemmer henne dersom en har vært så heldig å ha møtt henne. Hun har skrevet flere bøker og publikasjoner om norske mattradisjoner.

Myter og sannheter om mat

Astri Riddervold har stor interesse for myter og sannheter om mat. Vinneren formidlermed stor innlevelse blant annet om hvorfor geitekjøtt har vært lite populært, hvorfor råvarer som krekling og uvaskete gulerøtter kan være en god idé og hvordan vi kan lage spekeskinker som konkurrerer med det beste vi smaker fra utlandet.
Riddervold ble, som den aller første, tildelt Ingrid Espelid Hovigs pris for formidling av matkultur. Det Norske Måltids hederspris har vært delt ut de siste fire årene, og det er de tidligere vinnerne som har stått for juryarbeidet sammen med Arne Hjeltnes.

Vinnerne av Det Norske Måltids hederspris

2015: Astri Riddervold

2014: Bodil Nordjorde

2013: Arne Brimi

2012: Halvor Heuch

2011: Ingrid Espelid Hovig

Powered by Labrador CMS