Foto: AEG
Foto: AEG

Denne ovnen skal gi deg perfekt biff

AEG lanserer en ny ovn som ifølge produsenten garanterer perfekt stekt kjøtt og tilbehør etter din smak, uansett ferdighetsnivå.

Publisert
Foto: AEG
Foto: AEG

– Fordelen med denne ovnen er at man kan stille inn helt nøyaktig kjernetemperatur. Kontrollhjulet er dessuten en lekker erstatning for det klassiske kontrollpanelet med mange forskjellige knapper og brytere, forteller kjøttekspert Hans Kristian Larsen i Flying Culinary Circus.

Foto: AEG
Foto: AEG

Integrert steketermometer

Dampovnen SteamPro fra AEG har nemlig integrert steketermometer med sensor og et sømløst kontrollhjul som regulerer temperatur, tid og ulike ovnsfunksjoner som varmluft, damp og SousVide.

Alt du trenger å gjøre er å sette termometeret i kjøttstykket og stille inn ønsket kjernetemperatur ved hjelp av kontrollhjulet. Ovnen er utstyrt med LCD-skjerm slik at du kan holde øye med maten uten å åpne ovnsdøren. Når ovnen gir beskjed, er kjøttet klart.

SteamPro kommer med varme, damp og en kombinasjon av begge – der ovnen automatisk beregner optimalt forhold mellom varme og damp.

Det betyr at du alltid oppnår en gyllen og sprø utside og et mørt og saftig resultat på innsiden – uansett om du tilbereder kjøtt, fugl, fisk, grønnsaker eller bakverk.

Foto: AEG
Foto: AEG

Steketips fra Hans Kristian Larsen

Brun kjøttet på høy varme i stekepanne før du setter l det i ovnen, eksempelvis på 120 grader. La kjøttet hvile etter det er ferdigstekt. Kjøtt som får hvile etter steking blir saftig og smakfullt. La kjøttet nå en kjernetemperatur på 55 grader i ovnen og la det hvile på brettet på ovnsglasset til temperaturen når 58 grader. La termometeret stå i mens kjøttet hviler. Da holder saftene seg i kjøttet.

Visste du at kjøttet ikke skal hvile under folie? Plasser heller kjøttet utildekket i nærheten av ovnen der romtemperaturen er noe varmere.

Veiledende pris på AEG SteamPro: Fra 29 060 kroner.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS