Bergen Matfestival arrangeres fra 31. august til 2. september. (Foto: Bergen Matfestival)

Klart for Bergen Matfestival

Lokalmatprodusentene strømmer til Bergen Matfestival, som i år blir den mest omfattende siden oppstarten. Festivalen kommende helg blir også som kickoff å regne foran oste-VM om et par måneder. Og selvfølgelig skal også Årets sjømatkokk kåres.

Publisert
Bergen Matfestival 2018 blir den mest omfattende noensinne. (Foto: Bergen Matfestival)

«Aldri tidligere har det vært så mange deltakende kokker, lokalmatprodusenter og internasjonale gastronomibyer på Vestlandets største lokalmatfestival, som arrangeres fra 31. august til 2. september. I begynnelsen av november skal oste-VM arrangeres i Bergen, og hva er da mer naturlig enn å kick-starte folkefesten under Bergen Matfestival. Det ventes over 40 000 mennesker til Koengen denne helgen», heter det i en pressemelding fra arrangøren.

– Vestlandet byr på et fantastisk mangfold av råvarer fra sjø og land. Et rikt fiske i fjordene, tang og tare som blomstrer i fjæra, villsau beitet i de bratte liene, oster ystet på støl, frodige bærbusker, epletrær og sprudlende sider. Dette og mye mer kan du oppleve på Bergen Matfestival 2018, sier prosjektleder for Bergen Matfestival, Ingerid Wembstad i pressemeldingen.

Bergen Matfestival. (Foto: Bergen Matfestival)

Høydepunkter på årets festival

Lokalprodusenter

Rekordmange lokalmatprodusenter fra hele Vestlandet. Aldri før har det vært så mange lokalmatprodusenter samlet på Bergen Matfestival. De representerer en bredde i fantastiske råvarer og produkter som vi aldri har sett maken til.

Oste-VM

Siderprodusentene er på plass, her Olav Bleie og Asbjørn Børsheim. (Foto Bergen Matfestival)

Oste VM- Kick off. Norges lengste ostebord, eget ostetelt med 20 forskjellige osteprodusenter fra hele landet, spennende foredrag, smakinger og kobling av ost og sider.

Internasjonalt besøk

Foto: Bergen Matfestival

Internasjonalt besøk fra fire forskjellige gastronomibyer (UNESCO). Under årets festival får festivalen besøk fra Alba (Italia), Florianopolis (Brasil), Dénia og Burgos (Spania). På festivalen får du smake på lokale spesialiteter fra byene, og du blir inspirert til å ta i bruk lokale råvarer fra Vestlandet på nye måter.

Årets sjømatkokk 2018

Seks av Norges fremste kokker blir utfordret til å lage den beste streetfood-retten av sjømat i den konkurransen «Årets sjømatkokk 2018». Pink Fish-gründer Geir Skeie er juryleder.

Siderprodusenter på plass

Åtte siderprodusenter i eget sidertelt. Lær og smak om siderproduksjonen i Hardanger.

Restauranttelt

Byens beste kokker serverer Vestlandets beste mat. I restaurantteltet «Matbyen Bergen» serverer Bien, Bryggen Tracteursted, Colonialen, Cornelius Sjømatrestaurant, Marg og Bein og Restaurant 1877 retter laget med de beste lokale råvarene.

Inspirerende matkurs

35 forskjellige matkurs både for barn, unge og voksne. Ost og sider i kombinasjon, surdeig, fermentering, vegan- og vegetarretter, sesongens beste sjømat, gin, dyrking av grønnsaker, kokkeshow, minikokkekurs for barn mm.

Fiskehandlerne på plass

Alle de beste fiskehandlerne i byen samlet for å vise frem mangfoldet fra havet. På dette området kan du handle fersk sjømat av ypperste kvalitet eller smake på sesongens beste sjømat. På lørdag og søndag blir det også en storstilt fiskeauksjon.

Økologisk område

Lær mer om økologi, hvordan du kan dyrke dine egne grønnsaker, få tips til hvordan man kan redusere matsvinnet, handle økologisk lokalmat eller kjøp streetfood av økologiske råvarer.

Barnas matfestival

Mange spennende mataktiviteter for barn og unge som den store matreisen- fra jord til bord til jord, minikokkekurs, familiesøndag, lær om fiskekroppen, delta i matkonkurranser, møt bonden og dyrene, kjør minitraktor og mange andre gøyale ting.

Se barneprogrammet her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Bergen Matfestival

Bergen Matfestival arrangeres på Koengen/Bergenhus Festning fra fredag 31. august (12.00) til 2. september 17.00).

Festivalen hadde over 30 000 besøkende i fjor, og rundt 100 utstillere.

Bergen er medlem av UNESCO sitt nettverk for kreative byer «City of Gastronomy», der byene skal samarbeide og dele erfaringer knyttet til mat, kreativitet og gastronomi.

Matarena AS er ansvarlig arrangør for Bergen Matfestival.

Les mer på Matfest.no.

Powered by Labrador CMS