Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Oppgaven til NM Community Catering 2020 klar

Norske Kokkers Landsforening (NKL) inviterer alle innenfor bransjekategorien Community Catering (personalrestauranter, kantiner, institusjon eller catering), til å delta i NM Community Catering 2020.

Publisert

Konkurransen arrangeres tirsdag 3. mars 2020 på Smak 2020 på Norges varemesse Lillestrøm

NKLs NM Komité har lenge jobbet med oppgavene, tidsplanen, kjøkkenløsningene, hoveddommeren, kokkefesten og alt som hører til et Norgesmesterskap.

«NKL har landet på en spennende konkurranseform med tidsriktige, morsomme og utfordrende oppgaver», heter det i en pressemelding.

Les mye mer om konkurransen i den kommende utgaven av magasinet Horeca (nummer 5 2019)

Samme prinsipper som NM i kokkekunst

NM Community Catering skal arrangeres etter samme prinsipper som NM i kokkekunst.

En finale arrangeres, der sels lag skal kjempe om tre plasser i superfinalen, som starter kort tid etter kvalifiseringen.

Hvert lag kan bestå av fire faglærte kokker.

Kvalifiserings-oppgave til NM Community Catering

Hvert lag, som ønsker å delta, sender inn sin menyoppgave innen 1.november 2019.

Deretter vurderes og bedømmes menyoppgaven av en anonym, geografisk fordelt jury.

Dette er oppgaven

Hvert lag skal lage mat til 80 personer,

10 gjester ved bord – forsyner seg fra buffet først

60 porsjoner til buffet – gjestene forsyner seg selv

7 til dommere – skal serveres komplett på brett

3 til fotografering og utstilling, skal serveres på brett

2 stk fingermat

1 servert på skje – hovedingrediens skal være grønne fr. erter

1 servert i glass – flerbruk av råvarer til varmrettene

1 stk salat-max 400 ml

2 stk varmretter

Hovedråvare kjøtt: Hel Liveche-kylling fra Nortura

1 tilberedt metningsgarnityr (f.eks byggryn, potet eller pasta)

2 tilberedte grønnsaksgarnityrer

1 vegetarrett, valgfri komposisjon

1 stk dessert

Skal inneholde Belcolade Melk Vietnam 45 % fra Idun Industri, Tine kremfløte, HonningCentralens Lynghonning og Hvit ferskenpurrè fra Idun Industri

Råvarer som skal være representer i Menyen

Hel Liveche-kylling fra Nortura

Grønne franske erter fra Bama

Sellerirot (Bama)

Pastinakk (Bama)

Grønnkål (Bama)

Knorr professional Kylling-fond (Unilever)

Maille Rødvinseddik (Unilever)

Gresskarkjerner (Idun)

Lynghonning fra HonningCentralen

75 kroner per gjest

Oppgaven skal kalkuleres og prisen per gjest skal ikke overstige 75 kroner.

Øvrige varer velger dere fritt, alle varer dere velger må føres inn med vekt / mengde på bestillingslisten

Innsendingen må inneholde meny, bestillingsliste, kalkyle og bilder av alle rettene.

Oppgaven skal sendes til espen@nkl.no senest 1.november 2019.

Finaleoppgave for sels kvalifiserte lag

Mystery Breakfast til 30 gjester

Alle seks lagene får utlevert lik råvarekasse med oppgavebeskrivelse på stedet

Lagene skriver og leverer sin oppgave på stedet før de går i gang på kjøkkenet

Lagene får to timer til å lage Mystery Breakfast – alle starter likt i like kjøkken

Det er kun to deltagere fra laget som kan være i kjøkkenet til enhver tid, laget kan rullere

Laget får tildelt assistent / oppvaskhjelp

Mystery Breakfast serveres kl. 0800, i Grab-and-go poser til 25 gjester og fem til dommere

Superfinale for de tre beste lagene fra finalen

Lagene i superfinalen lager sin innsendte menyoppgave

All produksjon skal skje på konkurransekjøkkenet, det er ikke anledning til å gjøre noe på forhånd.

Laget har fem timer til disposisjon i kjøkkenet, like kjøkken for alle lag - kjøkkenplan tilsendes finalelag

Lagene i superfinalen starter med 10 minutter intervall,

1.lag går i kjøkkenet kl. 1100, servering kl. 1600

Lag 2 kl. 1110 og servering kl. 1610

Lag 3 kl. 1120 og servering kl.1630

Praktisk informasjon til potensielle deltakere

Deltagere

4 deltagere / 4 faglærte kokker

Uniform

Deltagere vil få utlevert kokkejakker, forklær og kokkehatter.

Deltagere må stille i sort bukse og egnede sko.

Dommere

Dansk hoveddommer – Dennis Rafn, med internasjonal erfaring og høy faglig autoritet

Totalt 7 dommere, 1 hoveddommer, 2 plassdommere og 4 smaksdommere

Øvrige dommere publiseres 14 dager før konkurransen

Servering

Fingermat og salat settes opp som en buffet og dessert hvis man ikke velger å bruke is til dessert, Da går dessert ifra kjøkkenet. Varmmat går i fra varmt kjøkken, gjestene henter selv.

Alle får serveringsbrett til presentasjon for dommere

Kjøkken

Det vil være godt utstyrte konkurransekjøkken fra Electrolux.

Hvert lag får assistent/oppvaskhjelp under hele konkurransen

Utstyr

Det er lov å ha med seg 8 stk elektriske apparater inn på kjøkkenet, samt 2 stk Scanbox eller 2 stk GN traller (det er kun plass til 2 traller i kjøkkenmodulen)

Alt øvrig utstyr dere trenger som ikke er nevnt i kjøkkentegningene tar lagene med seg selv.

Maks 8 kw pr kjøkken. Hvis sikringen går, kan laget bli trukket 10 poeng.

Porselen

Alt porselen som skal brukes vil laget få tilsendt bilder og spesifikasjoner

Deltageravgift er 7500 kroner per lag.

Dette dekker råvarer, drift av konkurranse, 1 kokkejakke, forkle og kokkehatter

Billett til kokkefesten etter premieutdeling.

Reise og opphold må hvert lag dekke selv, deltagerne vil få bookingkode til Scandic Hotel når finalistene er klare.

Utvelgelse

Seks lag blir valgt ut på grunnlag av innsendt oppgave og møtes til finale, der de lager en Mystery Breakfast

Premie

1.premie 12 500 kroner til laget, gavepremier, diplomer

2.premie 10 000 kroner til laget gavepremier, diplomer

3.premie 7500 kroner til laget, gavepremier, diplomer

4-6. premie: Gavepremier og diplomer

Les mye mer om konkurransen i den kommende utgaven av magasinet Horeca (nummer 5 2019)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS