Foto: Wil Lee-Wright

Kjemper om årets frokosttittel

Både Hotel Norge i Bergen og Britannia Hotel i Trondheim ble nylig gjenåpnet – etter omfattende oppussing. Begge hotellene er allerede med i den avgjørende finalen, der Norges beste hotellfrokost skal kåres.

Publisert
Også i finalen; Hotel Norge by Scandic. (Foto: Fransisco Munoz, Scandic Hotels)

Ellers finner vi de «vanlige» hotellene i finalen. Norges frokosthotell nummer én, Scandic Nidelven, som har vunnet nesten alle kåringene, er selvsagt med blant finalistene også i år.

Gjengangere

Thon Hotel Lofoten i Svolvær, tidligere vinner av konkurransen, er også blant finalistene. Utenom Hotel Norge by Scandic og Britannia Hotel, har alle de andre finalehotellene hevdet seg i konkurransen tidigere.

Britannia Hotel serverer frokost i Palmehaven. (Foto: Lars Petter Pettersen)

Les mye mer om frokostkåringen her

Frokost med en ny dimensjon

Britannia Hotel strekker hotellfrokosten til et nytt nivå. Hotellet har litt buffet, men det er også en stor meny til bestillingsfrokost.

Så Trondheims nye spektakulære hotell trekker frokosten nærmere à la carte-verdenen, og blir en hard nøtt å knekke for frokostspesialisten Scandic Nidelven i den avgjørende finalerunden.

Les mer om Britannia-frokosten her

Bergen og Trondheim dominerer

Tre bergenshoteller og tre trøndelagshoteller (to fra Trondheim, ett i Hell/Stjørdal) er med i finalen.

i tillegg har Oslo, Stavanger, Svolvær og Haugesund med hotell i finalerunden.

Dette er finalehotellene:

Thon Hotel Lofoten, Svolvær

Scandic Nidelven, Trondheim

Britannia Hotel, Trondheim

Scandic Hell, Stjørdal

Scandic Byparken, Bergen

Thon Hotel Rosenkrantz, Bergen

Illustrasjonsfoto: Fransisco Munoz/Scandic Hotels

Hotel Norge by Scandic, Bergen

Scandic Maritim Hotel, Haugesund

Thon Hotel Stavanger

Frokost på Hotel Norge by Scandic. (Foto: Fransisco Munoz/Scandic Hotels)

Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo

Scandic med halvparten av finalistene

– I en tøff konkurranse med et meget høyt nivå på frokosten er vi veldig stolte over å ha hele fem finalister med i årets finale. Vi har som mål å være best på frokost, og det er da ekstra hyggelig at vår innsats premieres. Våre ansatte legger ned mye arbeid og ressurser, og har et stort fokus på å gi våre gjester den beste starten på dagen. At dette gir oss fem finalister er en fantastisk anerkjennelse til våre medarbeidere, sier direktør for mat og drikke i Scandic, Helene Skjenneberg.

Regjerende mester i frokost, Scandic Nidelven, har vunnet kåringen hele 12 ganger. Nå skal de gjøre alt de kan for å forsvare frokosttittelen for 13. gang.

Fire Thon-hoteller har gått videre til Twinings Best Breakfast-finalen. (Foto: Thonhotels.no)

– Det er utrolig gøy å nok en gang å komme seg helt inn til finalen. Dette er et resultat av en fantastisk innsats fra våre ansatte som står på hver dag for å servere Norges beste hotellfrokost, sier Kjetil Vassdal, hotelldirektør på Scandic Nidelven.

Nykommer fra Bergen

Signaturhotellet Hotel Norge by Scandic i Bergen er en nykommer på årets liste. Etter to år med totalrenovering gjenåpnet det ikoniske hotellet i juni i fjor, og kun et år etter åpning går hotellet rett til finalen i Norges gjeveste frokostkåring. Det synes hotelldirektør Lise Solheim Haukedal er ekstra stas.

– Det er helt fantastisk at vi utmerker oss i denne kåringen etter så kort tid! Jeg er utrolig stolt over teamet på hotellet. Vi ønsker å gi våre gjester en god start på dagen med de beste råvarer og smaker Norge og Vestlandet har å by på, og vi har et sterkt fokus på lokal mat og hjemmelagede produkter på frokostbufféen vår, sier Haukedal.

Kjøkkensjef på Hotel Norge, Tore Espenes, er svært glad for å være med å kjempe om tittelen Norges beste frokost, og kan avsløre at gjestene kan forvente flere spennende frokostretter på menyen utover høsten.

– I høst kan vi friste med flere smakfulle produkter på vår frokostbuffé, som for eksempel hjemmelaget yoghurt og ulike syltetøy. I løpet av neste uke får vi blant annet inn ferske aprikoser fra Hardanger som skal bli til aprikossyltetøy. Det håper vi faller i smak hos gjestene, sier Espenes.

Fire Thon-finalister

– Vi er kjempefornøyd med at Thon Hotel Lofoten, Thon Hotel Rosenkrantz i Oslo og i Bergen, samt Thon Hotel Stavanger er finalister i år. Hvert av hotellene har gjort en formidabel innsats når det gjelder utvalg, presentasjon og service ved frokostene. Vår satsing på kortreist mat og hjemmelagde spesialiteter har vært en suksess, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

– Hvert år kåres Norges beste frokost av Haugen-Gruppen og Twinings. Det er alltid spennende å følge denne konkurransen. Vi i Thon Hotels gleder oss nå til finalen hvor vinnerne vil bli kåret, sier Morten Thorvaldsen.

Alle fylkesvinnerne i 2019

Under finner du alle hotellene som gikk gjennom den første runden i kåringen (alle fylkesvinnere og andre fremhevede). Haugen-Gruppen har fortsett valgt å dele Trøndelag i to.

Finnmark: Thon Hotel Kirkenes

Troms: Thon Hotel Harstad. Andre fremhevede: Scandic Ishavshotel

Nordland: Thon Hotel Lofoten, Svolvær

Sør-Trøndelag: Scandic Nidelven, Trondheim. Andre fremhevede: Britannia Hotel

Nord-Trøndelag: Scandic Hell, Stjørdal

Møre og Romsdal: Scandic Seilet, Molde. Andre fremhevede: Scandic Parken Ålesund

Sogn og Fjordane: Scandic Sunnfjord, Førde

Hordaland: Scandic Byparken, Bergen. Andre fremhevede: Hotell Norge by Scandic, Thon Hotel Rosenkrantz Bergen

Rogaland: Scandic Maritim Hotel Haugesund. Andre fremhevede: Thon Hotel Stavanger

Vest-Agder: Radisson Blu Caledonien Hotel, Kristiansand. Andre fremhevede: Dyreparken Hotell, Scandic Kristiansand Bystranda

Aust-Agder: Thon Hotel Arendal. Andre fremhevede: Clarion Hotel Tyholmen, Arendal

Telemark: Thon Hotel Høyers, Skien

Vestfold: Scandic Park Sandefjord

Buskerud: Scandic Ambassadeur Drammen

Akershus: Thon Hotel Oslofjord, Sandvika. Andre fremhevede: Scandic Oslo Airport, Thon Hotel Oslo Airport

Oslo: Thon Hotel Rosenkrantz Oslo. Andre fremhevede: Clarion Hotel The Hub, The Thief, Radisson Blu Scandinavian Hotel, Thon Hotel Storo, Thon Hotel Terminus.

Østfold: Hotel Refsnes Gods, Jeløya. Andre fremhevede: Støtvig Hotel, Larkollen

Hedmark: Scandic Elgstua, Elverum. Andre fremhevede: Wood Hotel, Brumunddal

Oppland: Scandic Valdres, Fagernes. Andre fremhevede: Hafjell Hotell, Nythun Høyfjellshotel

Les også: Dette er alle fylkesvinnerne i frokostkonkurransen i 2019 (Twinings Best Breakfast»

15 år med Twinings Best Breakfast

«Twinings Best Breakfast kårer i 2019 Norges beste frokost for 15. året på rad. Vi er stolte av å se utviklingen frokost har hatt på hoteller i Norge i løpet av disse årene, og ønsker å skryte av alle de der ute som gjør en fantastisk jobb med å bidra til at hotellgjester i Norge kan nyte en fantastisk frokost. Over 400 hoteller har blitt vurdert i innledende runde før fylkesvinnere og semifinalister har blitt utvalgt. Alle fylkesvinnere og semifinalister har blitt før de aller beste ble plukket ut til finalen. Alle finalister blir vurdert av en ekstern jury, før vinneren blir offentliggjort i oktober», heter det i en pressemelding fra Haugen-Gruppen.

Juryen

Dette er juryen:

Lars Erik Underthun: Norges første medaljevinner i Bocuse d'Or (sølv i 1991), driver av Spisestedet Feinschmecker.

Wenche Andersen: Hele Norges frokostkokk nummer én fra God Morgen Norge. Kjent også som kokebokforfatter og matjournalist, og mottaker av hedersprisen under Gullruten 2017.

Det tredje jurymedlemmet: Er en godt bevart hemmelighet. Vedkommende har omfattende bransjeerfaring, og tilfører juryen bredde i sitt arbeid.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Resultater, Twinings Best Breakfast 2005 - 2018

Her er alle resultatene fra frokostkåringen (Twinings Best Breakfast) fra starten i 2005 til 2018.

2005: 1) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.

2006: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.

2007: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim og Rica Grand Hotel, Oslo 3) Clarion Oslo Airport, Gardermoen.

2008: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Oslo Airport, Gardermoen, 3) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo og Rica Seilet Molde.

2009: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 3) Rica Ishavshotel, Tromsø.

2010: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) Rica Ishavshotel, Tromsø, 3) Engø Gård, Tjøme.

2011: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Ishavshotel, Tromsø 3) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 4) Rica Hotel Bergen. Hederlig omtale: Nythun Høyfjellstue (nyopprettet pris i 2011)

2012: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Nythun Høyfjellstue, Fagernes 3) Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo, 4) Rica Hell Hotel, Værnes

2013: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) The Thief, Oslo 3) Britannia Hotel, Trondheim og Rica Airport Hotel, Sola/Stavanger. Årets nisjepris: Nythun Høyfjellstue.

2014: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Clarion Hotel The Edge, Tromsø og Rica Ishavshotel, Tromsø

2015: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Collection Folketeateret, Oslo 3) Scandic Ishavshotel, Tromsø og Britannia Hotel, Trondheim.

2016: 1) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 2) Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo 3) Scandic Nidelven, Trondheim og The Thief, Oslo. Hederspris: Roger Johansen, Scandic Hell Hotel.

2017: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Thon Hotel Rosenkranz, Bergen. Hederspris: Bengt Bjørsvik, Scandic Byparken, Bergen.

2018: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Scandic Hell Hotel. Hederspris: Zoltan Berkes, Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo.

2019: ?

Powered by Labrador CMS