Illustrasjonsfoto: Lovise Myrnes Steinrud

Studie i bærekraftige matopplevelser

En høyere yrkesfaglig utdanning i bærekraftige matopplevelser starter i Mosjøen 23. september. Den er den aller første i sitt slag.

Jobber du i verdikjeden fra jord og fjord til bord? Er du interessert i å ta aktiv del i det grønne skiftet gjennom produksjon, foredling eller servering? Nå har du muligheten til å bygge nødvendig kunnskap om hvordan du med bakgrunn i bærekraftige prinsipper kan bidra til å skape opplevelser som er bra for miljøet, dyrehelse, folkehelse, norsk matproduksjon og dine gjester!

Aller første i sitt slag

Bærekraftige matopplevelser er en høyere yrkesfaglig utdanning, og den aller første i sitt slag. Utdanningen kjennetegnes ved sin tverrfaglighet knyttet til fagområder langs hele verdikjeden fra jord og fjord til bord.

– Dette er viktig i en verden som trenger fagpersoner med en helhetlig forståelse for bærekraftig matproduksjon og forbruk, sier fagansvarlig for utdanningen, Eva Narten Høberg ved Norsk institutt for Bioøkonomi.

– Utdanningens aktualitet er nå bragt til nye høyder, på bakgrunn av et forsterket søkelys på nasjonal selvforsyning og matsikkerhet, sier Else Samuelsen ved Nordland fagskole.

Utdanningen åpnet søknadsportalen på samordnet opptak denne uka.

– Søknadene er allerede begynt å komme inn, og vi forventer at plassene vil fylles opp i løpet av sommeren, melder Samuelsen.

Verdikjeden fra jord og fjord til bord

Studiet retter seg mot personer med tilknytning til næringer langs verdikjeden fra jord og fjord til bord.

Dette kan være fagansatte som ønsker etterutdanning, men også andre fagpersoner med annen utdanningsbakgrunn som ønsker spesialisering innenfor bærekraftige matopplevelser for å øke sin attraktivitet i arbeidsmarkedet.

– Utdanningen passer for en rekke fagarbeidere, blant annet innen agronomi, reindrift, fiskeri og sjømatproduksjon, kokk, servitør og reiseliv, sier faglærer og kokk Per Theodor Tørrissen.

Utdanning – bærekraftige matopplevelser

• Deltid 3 år - 90 studiepoeng

• Tilpasset personer i arbeid

• Nettbasert - tre samlinger/semester

• Tittel: Fagtekniker i bærekraftige matopplevelser

• Studiested: Mosjøen

Søknadsfrist: www.samordnaopptak.no 23. juni 2020

Oppstart: 23. september 2020

Mer informasjon finner du herLik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS