French Bakerys lokaler i Lier. (Foto: French Bakery)

Lantmännen utvider produksjonen i Norge

Fredag 12. juni gjennomførte Lantmännnen Unibake et oppkjøp av eiendelene i French Bakery Company AS, og vil med dette ta over produksjonen på Lierstranda utenfor Drammen.

Oppkjøpet er et tiltak for å møte kundenes og forbrukernes økende etterspørsel etter lokalproduserte bakeriprodukter, og dermed kunne tilby bærekraftige produkter i Norge.

Passer god i en langsiktig strategi

– French Bakery Company er et moderne bakeri laget for å produsere fryste bakervarer av høyeste kvalitet. Dette betyr mye i vårt arbeid «fra jord til bord» og ikke minst våre muligheter å innovere produkter som passer godt til det norske markedet. Vi mener oppkjøpet gir oss et stort potensial for å utvikle bedriften videre og fortsette å levere gode resultater, sier konsernsjef i Lantmännen Unibake, Werner Devinck.

– Lantmännen Unibake Norge ser et sterkt vekstpotensial for bake-off produkter i Norge og oppkjøpet av French Bakery Company passer godt med tanke på vår langsiktige strategi. Oppkjøpet bidrar også til å styrke vår bærekraftinnsats gjennom å ta i bruk en større mengde lokale råvarer, redusere transportavstander fra utlandet, og sist men ikke minst sikre norske arbeidsplasser, noe som ikke er en selvfølge i dagens industri, sier administrerende direktør i Lantmännen Unibake Norge, Thomas Bjarkholm.

Kan tilby flere produkter produsert i Norge

– For våre kunder innebærer oppkjøpet at vi kan tilby flere produkter som er produsert i Norge med alt det positive det fører med seg; optimalisert for den norske forbruker, økt grad av skreddersøm mot våre kunder og enda tettere kvalitetskontroll gjennom hele verdikjeden. Vi ser frem til at bakeriet blir en del av Lantmännen Unibake-familien i Norge, sier salgsdirektør i Lantmännen Unibake Norge, Pernille Høsteland Solbu.

French Bakery Company AS

French Bakery Company ble etablert i Oslo i 1985 for produksjon av brødprodukter av høy kvalitet til storhusholdningsmarkedet. I 2009 flyttet bakeriet til ett anlegg utenfor Drammen. Bakeriet kombinerer moderne teknologi med tradisjonelle bakemetoder og produserer frosne bake-off brød (førsteklasses hele brød, baguetter og porsjonsbrød), hvetebakst og forbrukerpakkede produkter til detaljhandelen. French Bakery er ISO / FSSC 22000-sertifisert.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS