Edgars Bakeri i Mandal er kåret til Årets bakeri 2018. Hans Inge Justnes (til venstre) og Rune Vindsetmo tok imot prisen i München der store deler av den norske bakeribransjen er samlet på verdens største bakerimesse. (Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media)

Kåret til Årets bakeri

Edgars Bakeri i Mandal er kåret til Årets bakeri 2018. Det er første gang denne utmerkelsen deles ut i Norge. 15 bedrifter var nominert.

Publisert

«Edgars Bakeri mistet for seks år siden store leveranser til dagligvarekjedene. Det resulterte i en helomvending med ny profilering, nytt design, nye produkter og nye utsalg. De bygde også en steinovnsavdeling med norsk vri. I sitt nye konsept er bakeriet opptatt å følge med på trender, ha ekte produkter med gode råvarer der historiefortellingen er viktig. Kundeopplevelsen står i fokus, og bakeriet tilbyr det som kundene etterspør. Det være seg sunnere produkter, lunsjkonsept og en hyggelig handleopplevelse», heter det i juryens begrunnelse.

En stor anerkjennelse

– Dette er en stor anerkjennelse for at vi har jobbet hardt for det vi har tro på. Og den jobben har vi gjort med hjertet, sier en glad Rune Vindsetmo.

Han er daglig leder og medeier i mandalsbakeriet.

– Nå håper vi at vi kan inspirere andre bakerier til å tenke i de baner som vi har gjort. Vi føler at vi har vært litt i forkant av utviklingen vi nå ser komme i bakerbransjen med fokus på håndverket og rene råvarer, men dette skal slett ikke være noe hvilepute for oss. Å bli Årets bakeri gir oss bare mer inspirasjon til å fortsette i samme retning. På samme måte som Bakeriet i Lom har blitt en destinasjon, ønsker vi å ta den samme posisjonen på Sørlandet, sier Vindsetmo.

Over 110 års historie

Edgars Bakeri As er et håndverksbakeri i Mandal. Det ble etablert i 1906 av baker Laland. På 50-tallet overtok Ted Engervik. Han drev det fram til slutten av 70-tallet før Edgar Udø overtok. I 1998 overtok Rune Vindsetmo, Hans Inge Justnes og Kjell Rune Valand driften. Og bakeriet har beholdt navnet Edgars bakeri.

I tillegg til å være tradisjonelt bakeri og konditori, har bedriften også et ekte fransk og italiensk bakeri. Her er det bare håndarbeid, surdeig og lange hevetider. I tillegg stekes alt rett på steinen i steinovnen. Dette er produkter som skiller seg ut, og har gjort det mulig for Edgars bakeri å ekspandere. I april 2017 åpnet de nytt utsalg i Markens gate i Kristiansand. I 2018 har de åpnet i Amfi Farsund og i Lyngdal sentrum. I tillegg har de fem filialer i Mandalsområdet. Omsetningen nærmer seg 45 millioner. Bedriften har mesterpapirer i begge fag, svennebrev og fagbrev.

Med stort og smått, sysselsetter nå bedriften nær 100 personer.

15 bedrifter nominert

Bak konkurransen står Baker- og Konditorbransjens Landsforening.

15 nominerte bedrifter har vært med i kåringen der tre gikk til finalen. Disse var Åpent Bakeri (Oslo), With (Tønsberg) og Edgars Bakeri (Mandal). Konkurransen har hatt endrings- og omstillingsevne som hovedtema.

Disse 15 bedriftene har konkurrert om å bli Årets bakeri 2018:

Vestfoss AS - Sjokolade Salongen (Vestfossen), Ivar – The cakemaker AS (Flisa), Lie-Nielsen AS (Bergen), Bakeriet i Lom AS (Lom), Tollboden Bakeri AS (Flekkefjord), Dromedar Kaffebar Avd 8 Dromedarbakeriet (Trondheim), Åpent Bakeri AS (Oslo), Baker Brun AS (Bergen), Edgars Bakeri AS (Mandal), Waagans Bakeri AS (Tynset), Godt Brød AS (Trondheim), With AS - WITH brød & kaffe (Tønsberg), Ille Brød AS (Oslo), Bakehuset AS (Oslo) og Johansen Bakeri AS (Sunndalsøra).

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS