Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Trondheim Cognac Expérience for første gang

Trondheim Cognac Expérience arrangeres på Radisson Blu Royal Garden Hotel lørdag 22.september 2018, og blir historiens første store cognacmesse i Trondheim.

Publisert
Roar Hildonen. (Foto: Privat)

Messen arrangeres av VinPuls i samarbeid med Trondheims største og viktigste cognacklubb, La Sociètè de Cognac Trondheim.

I tillegg til at alle importører i Norge med cognac i sin portefølje vil bli invitert til å være med som utstillere, blir det besøk og spesialseminarer med flere topprodusenter av cognac. Det er i dag nærmere 450 forskjellige cognac-typer å få kjøpt i Norge!

Seminarene vil bli annonsert og billetter for deltakelse blir lagt ut etter sommeren. Ett av seminarene vil være et introduksjonskurs til cognacens vidunderlige verden med Roar Hildonen.

Drinker med cognac

Jørgen Dons. (Foto: Arrangøren)

Om du tror at cognac bare kan/skal brukes som avec, eller til nytelse pur og alene, må du tro om igjen. På Trondheim Cognac Experience lørdag 22.september skal en av verdens beste bartendere, Jørgen Dons, ha egen bar for å komponere spennende cognac-drinker til de besøkende.

Sist vi hørte om bartender Jørgen Dons fra Raus bar i Trondheim ble han kåret til «Bartender of the year» i Bartender Choice Awards i Stockholm. Tidligere har han både en enkeltittel fra verdensmesterskapet (2014) og blitt kåret til Nordisk mester (2015). Han ble i 2015 også nr. 11 blant verdens bartendere.

Da seieren i Stockholm var et faktum, ble Jørgen Dons intervjuet av Vinpuls.no. Det første spørsmålet han fikk var: – Hva betyr dette for deg fremover?

– Det er jo en stor inspirasjon å vinne en slik tittel. Det gir deg ekstra pågangsmot til å stå på videre selv, og til å forsøke å videreutvikle baren du er med på å drive. Det er godt å få vite at man er respektert og at andre mener at du betyr noe for bransjen og for bartenderklubben. Jeg har lyst til å vinne denne prisen igjen også neste år!

Skreddersyr drinkene

Jørgen Dons har vært ved Raus i over fem år. Han er en av tre eiere og drivere, sammen med Stian Braseth og Lasse Sjåstad. Raus ble som mange sikkert husker kåret til Norges beste bar for snart to år siden.

Av Vinpuls.no ble han også spurt om hva som er favorittdrinken han helst mikser?

– Jeg har ikke én favorittdrink. Men jeg liker veldig godt å få som oppgave å skreddersy en smaksopplevelse til en gjest, ut fra noen stikkord om hva vedkommende liker av smaker. Innen rimelighetens grenser, naturligvis. På Raus har vi uansett et stor og allsidig barmeny som jeg vet treffer mange, svarte Jørgen Dons.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS