Fru K sjekker ut fra The Thief den siste dagen i september. (Foto: Fru K)
Fru K sjekker ut fra The Thief den siste dagen i september. (Foto: Fru K)

Fru K sjekker ut fra The Thief

The Thief i Oslo er i endring. Restauranten Fru K sjekker ut av hotellet, samtidig som kjøkkensjef Johan Laursen gir seg. Men nye og kjente fjes sjekker også inn. David Taylor blir ny kjøkkensjef, mens Mathias Alsén blir ny barsjef.

Publisert
Fru K. (Foto: The Thief)
Fru K. (Foto: The Thief)

Fru K har vært en av hovedstadens mest lysende restaurantstjerner helt siden åpningen i 2013. Nå er det imidlertid slutt for den «fornemme vestkant-fruen».

Thief Foodbar. (Foto: The Thief)
Thief Foodbar. (Foto: The Thief)

En viktig del av forklaringen er at en av de viktigste bakmennene på matsiden – ofte omtalt som Fru K´s «founding father», kjøkkensjef Johan Laursen, gir seg. Dave Taylor, med bakgrunn fra blant annet trestjernersrestaurantene Grace og Maaemo, tar over som ny kjøkkensjef.

– Det er riktig at Laursen slutter etter snart fem år på The Thief, hvor han har vært med på å bygge opp både Fru K og Thief Foodbar. Når han nå gir seg, mener vi at det også er på sin plass at vi tar farvel med Fru K, sier driftssjef Daniel Franzén i en pressemelding.

Dave Taylor blir ny kjøkkensjef på The Thief. (Foto: Mari Strømsbo Gjørv)
Dave Taylor blir ny kjøkkensjef på The Thief. (Foto: Mari Strømsbo Gjørv)

Revitaliserer Thief Foodbar

Det er imidlertid ikke med lett hjerte de skiller lag med fruen.

– Det er på tide for oss å ta farvel til en av våre «grand old ladies», restaurant Fru K. Helt siden åpningen av The Thief har restaurantkonseptet spilt en viktig rolle for hotellet. De siste årene har restauranten utviklet seg, i takt med Oslos restaurant-scene. Men med stadig nye konsepter som åpenbarer seg, med nye metoder på matsiden og et vell av nye trender, er det avgjørende å tilpasse seg nåtidens restaurant-scene. Derfor har vi bestemt oss for å stenge Fru K og heller revitalisere Thief Foodbar som vår eneste restaurant, forteller Franzén videre.

Med kun én restaurant på hotellet vil søkelyset utelukkende rettes mot den tidligere «lillebroren».

– Nå ser vi store muligheter, alt av ressurser legges i Thief Foodbar. Det har vært en utrolig økning i interessen rundt matbar-konseptet, og vi er sikre på at ved å fokusere 100 prosent på én restaurant, vil det føre til økt kvalitet og enda bedre gjesteopplevelser i tiden som kommer, sier driftssjefen.

Siste servering på Fru K 30. september

Siste service i Fru K blir 30. september, en meny som allerede er døpt til «The Final Show». Her vil den avtroppende kjøkkensjefen skåles av gårde. Nyheten Thief Foodbar vil så lansere sin nye meny 15. oktober, og det skal fortsatt satses tungt på de nordiske røttene, men med et noe bredere utvalg.

Dave Taylor som er ansatt som ny kjøkkensjef etter Johan Laursen. Taylor har et langt og inderlig kjærlighetsforhold til kokkefaget. Her finner du blant annet Maze by Gordon Ramsey, Grace i Chicago (***), Momfuku KO (**) i New York og Maaemo i Oslo (***).

Mathias Alsén er ny barsjef på The Thief. Dette bildet ble tatt da han var barsjef på First Hotel Grims Grenka (Foto: Morten Holt)
Mathias Alsén er ny barsjef på The Thief. Dette bildet ble tatt da han var barsjef på First Hotel Grims Grenka (Foto: Morten Holt)

Taylor starter 9. oktober og har følgende visjon:

Mathias Alsén har bakgrunn fra barer i Oslo, men har den siste tiden holdt til i Barcelona. (Foto: The Thief)
Mathias Alsén har bakgrunn fra barer i Oslo, men har den siste tiden holdt til i Barcelona. (Foto: The Thief)

– Det er en enestående mulighet å få bli en del av dette utrolige teamet på The Thief. Her jobbes det ikke bare for være et av de ledende hotellene på verdensbasis, men også for å definere hva som er best. Jeg er både ydmyk og henrykt over å få bli med på denne reisen, sier Taylor.

Alsén til The Thief

Den nye kjøkkensjefen er ikke den eneste tilveksten hotellet har sikret seg. Også på barsiden har hotellet sikret seg en stjerneressurs. Mathias Alsén er nemlig ansatt som barsjef på Thief Bar.

Og den svenske 31-åringen er absolutt ingen novise i verken Oslo, eller Oslos barmiljø. Han har bodd i byen siden 2009 og har lang erfaring i både bar- og restaurantbransjen, deriblant fra baren på First Hotel Grims Grenka. Så sent som i 2015 tok han seg til verdensfinalen i cocktail-konkurransen Bacardi Legacy, hvor han representerte Norge i finalen i Sydney.

De siste halvannet året har han bodd i Barcelona, der han har jobbet med bartending og rådgivning, samt vært ute på en omfattende bar-turné i både Europa og Midtøsten. Nå returnerer han til Oslo for å lede The Thiefs bar-satsing.

Nyansettelser løfter hotellet

Daniel Franzén – hotellets driftssjef – er raus med de gode ordene om sine nye kolleger.

– Taylor vil med sin lange internasjonale erfaring og energi utvikle både kjøkkenet og maten videre. I Alsén får vi dessuten en ekte barstjerne med internasjonal flair og følelse. Baren skal fortsette med sine spektakulære serveringer, samtidig med at vi utvikler den klassiske «hotellbaren» videre.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS