Beitostølen Live har definitivt kommet for å bli. (Arkivfoto: Aud Eva Bergo)

Lover ny storartist til Beitostølen

Beitostølen Live 2019 – med Sting i hovedrollen, ble en suksess. Dette følges selvfølgelig opp oppunder Jotunheimen, og datoene er allerede satt for arrangementet i 2020. Og neste års hovedartist skal matche Sting!

Publisert
Bjørn B Jacobsen (til venstre) delte ut velfortjente verbale roser til Atle Dalen, alle de frivillige, publikum og den lokale næringen, som var med på å satse å nykommeren Beitostølen Live i 2019. (Foto: Johannes Andersen, Beitostølen Live)

Etter at Sting rocket Beitostølen sammen med en kremgjeng av norske band i juni, er dato satt for neste års Beitostølen Live, som blir fredag og lørdag 12. og 13. juni 2020.

Hvilke verdensstjerner som er aktuelle for Beitostølen Live 2020, vil ikke arrangørene si noe om foreløpig, utover følgende:

Skal matche Sting!

– Vi er i forhandlinger nå, og har vært det den siste uka, med artistnavnet som skal matche Sting for 2020. Dette kommer vi nærmere tilbake til etter hvert. Det vi kan bekrefte, er det vi tidligere har sagt, at grunnkonseptet med Beitostølen Live bygger på minst én stor verdensartist, og slik blir det. Så legger vi opp til to solide dager, med store artister både fredag og lørdag. Med ett år fram i tid har vi langt bedre forutsetninger for å rigge to festivaldager med skikkelig trøkk, enn tilfellet var med årets festival, sier festivalsjef Atle Dalen.

Suksess med første utgave

– Reaksjonene og tilbakemeldingene vi har fått fra årets festival har vært overveldende, både i mengde og i høye terningkast, så det er veldig moro at både publikum og alle artistene er så jublende fornøyde, for det er på den skalaen det ligger, sier Dalen.

– I år ble produksjonen ganske heseblesende, noe som er unngåelig første året av en produksjon på dette nivået. Når vi nå allerede er i gang med neste års produksjon, er det fordi det er viktig og nødvendig med hensyn til både sondering av det internasjonale artistmarkedet, og i neste omgang for booking av de artistene vi ønsker til Beitostølen Live neste år. Nå har vi mye bedre tid på alle plan, til å bygge opp festivalen slik vi ønsker det, sier Dalen.

Må være på hugget

– Når starter dere billettsalget?

– Vi jobber med dette nå, og vi kommer til å legge ut et begrenset antall såkalte «early bird»-festivalpass allerede denne uken, så det er bare for folk å følge med på vår Facebook-side, Beitostølen Live 2020, sier han videre.

– Det er rundt faktisk rundt 900 festivaler i Norge. Festivalproduksjoner i denne størrelsen er en utrolig komplisert affære. Hadde folk flest vært klar over både omfanget av arbeid som ligger bak, alle tekniske og logistikkmessige utfordringer, for ikke å snakke om alt som dukker opp fortløpende og må løses der og da, hadde nok de aller fleste mistet pusten ganske fort, for dette er ikke jobben for hvem som helst, sier festivalveteran Bjørn B. Jacobsen hos DestinasjonsKirurgene.

Nyetablert festival på vei opp

– Hva sa Sting etter besøket på Beitostølen?

– Både Sting og Live Nation, som har ansvaret for de fleste internasjonale artister som kommer til Norge, var veldig godt fornøyd, og ga solide tilbakemeldinger både på den tekniske produksjoner; scene, lyd og lys, samt hele opplevelsen. Og; det samme gjorde samtlige artister, noe som betyr kolossalt mye for en nyetablert festival. Én sak er høye terningkast fra publikum, men det er ekstremt viktig at artistene og de store managementene er fornøyde, som betyr at de vet at dette er en festival de trygt kan plassere sine største artister på i årene framover, sier Jacobsen i pressemeldingen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS