Svanemerket til Hotel Norge by Scandic med hotelldirektør Lise Solheim i spissen. (Foto: Scandic Hotels)

Svanemerket til Hotel Norge by Scandic

Hotel Norge by Scandic har fått miljøsertifiseringen Svanemerket, som stiller verdens strengeste miljøkrav til hoteller.

Publisert
Mange av de ansatte samlet foran hotellet i forbindelse med tildelingen av Svanemerket tirsdag 11. februar. (Foto: Scandic Hotels)

Hotellet har oppfylt kravene til den offisielle nordiske miljøsertifiseringen Svanemerket. Tirsdag 11. februar var de ansatte samlet for overrekkelse og kakefeiring.

– Har et stort ansvar

– Dette er en viktig dag for oss på Hotel Norge by Scandic. Som byens største hotell har vi et stort ansvar for å gå foran og tilby gjestene våre et så miljøvennlig produkt som mulig. Det å få Svanemerket er et fantastisk hederstegn, men det er også en utmerkelse som forplikter, uttalte hotelldirektør Lise Solheim etter overrekkelsen.

Ved å bli tildelt den høythengende sertifiseringen forplikter de ansatte ved hotellet seg til å gjennomføre en rekke tiltak for å redusere miljøavtrykket.

Redusering av matsvinn

På Hotel Norge by Scandic er det et særlig søkelys på å redusere miljøavtrykket ved å minimere matsvinn.

– Vi fokuserer særlig på kortreiste ingredienser som er i sesong. Ved å jobbe på denne måten leverer vi et solid bidrag til lokale bedrifter, samtidig som vi reduserer utslippene i distribusjonen av maten. Hotellet har også oppdatert menyene med flere vegetariske og økologiske valg, sier kjøkkensjef Tore Espenes.

Svanemerkede alternativer

Hotellet har redusert bruken av engangsprodukter og plastemballasje, og har byttet ut servietter og trykksaker med svanemerkede alternativer. De ansatte bruker også vaskemidler med mindre miljøgifter.

– For å redusere miljøavtrykket stiller vi krav om miljøsertifisering til våre leverandører, som igjen stiller krav til sine leverandører. På denne måten forplanter miljøarbeidet seg, sier Solheim.

Les mer om Hotel Norge by Scandic i den kommende utgaven av magasinet Horeca (nummer 1 2020)

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS