Restaurant Nova. (Foto: Hotel Norge by Scandic)

Restaurant Nova, Hotel Norges nye restaurant

Restaurant Nova blir Hotel Norge by Scandics spydspiss-restaurant når hotellet åpnes 29. juni. Her skal hotellet tilby bergensere og tilreisende kulinariske opplevelser med kjøkkensjef Tore Espenes og tidligere Bocuse d’Or vinner Ørjan Johannessen i spissen.

Publisert

Hotel Norge by Scandic åpner i slutten av denne uka, nærmere bestemt 29. juni.

Etter en byggeprosess over nesten to år, der absolutt alt ved Hotel Norge har blitt totalrenovert og bygget opp på nytt, nærmer det seg premieren – også for restaurant Nova.

Tore Espenes er kjøkkensjef for Restaurant Nova på Hotel Norge by Scandic. (Foto: Francisco Munoz)

Tore Espenes er kjøkkensjef med hjelp av Ørjan Johannessen

Fra Scandic Ørnen har Hotel Norge hentet Tore Espenes som kjøkkensjef. 32-åringen, som også har fartstid fra Fløien Folkerestaurant og Smauet Mat & Vinhus, får med seg Ørjan Johannessen som «Chef Advisor».

Johannessen markerte seg for alvor da han tok gull i Bocuse d´Or i Lyon i Frankrike i 2015. Bocuse d’Or regnes som verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Han tok også gull i Bocuse d’Or Europe i Brussel i Belgia i 2012.

Bocuse d'Or-vinner Ørjan Johannessen skal bidra på kjøkkenet på Hotel Norge by Scandic. (Foto: Bekkjarvik Gjestgiveri)

– Da jeg var liten, var Hotel Norge det gjeveste hotellet i byen. Her spiste vi på 17. mai, og hit gikk vi for å feire. Nå skal vi lage en ny historie i dette flotte bygget, sier Johannessen.

Lokale råvarer – internasjonale smaker

Hotel Norge får flere spennende serveringstilbud, men aller sterkest på den kulinariske Hotel Norge-himmelen skal á la carte restauranten Nova skinne. Design, materialvalg, atmosfære og service borger alle for høy kvalitet, men her skal maten være den store stjernen. Restauranten skal kombinere internasjonale smaker og norske råvarer. Mesterkokk Johannessen forteller at han sikter høyt for å gi gjestene restaurant- og matopplevelser helt utenom det vanlige.

– Hotel Norge er plassert i hjertet av Bergen. Kjøkkenet er hjertet av hotellet, og her skal vi lage unike matopplevelser. Til dette vil vi bruke de beste råvarene i sesong fra lokalområdet samt inn- og utland, og våre konsepter sprer seg med smak fra hele verden, sier Johannessen.

Redefinere lokale tradisjoner

Målet med Nova er ifølge kjøkkensjef Espenes og Johannessen å redefinere lokale tradisjoner og få kjente og kjære smaker til å skinne på nye, spennende måter.

– Nova blir en moderne og uformell fine dining-restaurant der vi serverer de beste råvarene som Vestlandet og Norge har å by på i kombinasjon med spennende internasjonale smaker og teknikker. Med mitt dyktige kokketeam i ryggen vet jeg at vi vil tilby matopplevelser helt utenom det vanlige, sier kjøkkensjef Espenes.

Tett på kokketeamet

En matopplevelse utenom det vanlige er definitivt «Chef’s table». Tettere på kokkene og bedre utsikt til deres håndverk på kjøkkenet kommer man ikke, uten selv å røre i grytene. Her står showmanship og god service, kombinert med en variert smaksmeny og vinpairing i sentrum. «Chef’s table» er en eksklusiv opplevelse bestående av to bord med plass til inntil seks personer per bord.

– Hotel Norge skal bli en møteplass både lokalbefolkning og turister snakker om og strømmer til, og da er satsingen på gode matopplevelser helt essensielt, sier hotelldirektør Lise Solheim Haukedal i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS