Ny teknologi erstatter kjemikalier

– Ozonert vann fra BioSure desinfiserer mer effektivt enn biocid, klor og sprit, hevder Stein Øvrum hos Ozone Scandinavia.

Publisert

BioSure produserer vann med høyt nivå av ozon, og utrydder alle virus, bakterier, biofilm og mikroorganismer. Applikasjonene er 100 prosent miljøvennlige, og ozon utvikler ingen resistens hos mikroorganismer. Ingen skylling etter desinfisering, kjemikaliefritt avrenningsvann og ingen toksiner eller korrosjon av utstyr.

BioSure er USDA og FDA-godkjent, og alt tatt i bruk av store hoteller, restauranter, fiskeforedlingsbedrifter, F&B-leverandører og servicebedrifter (f.eks. Marine Harvest, Sheraton, Hilton, Marks & Spencer).

Overgår helsemyndighetenes forventninger innen HACCP

BioSure gir deg markedets mest effektive desinfisering gjennom en enkel prosess som ikke engang krever varmt vann: BioSure CSS kobles til en kran og ozonholdig vann brukes direkte fra maskinen til desinfisering av skjærefjøler, redskaper, gryter og kluter, eller tappes i beholdere (f.eks sprayflaske) til desinfisering av kjøkkenbenker, produksjonsenheter, toaletter, dørhåndtak og annet utenfor umiddelbar nærhet av enheten.

– Overflatene kan tørkes av etter 20 sekunder eller bare lufttørke. BioSure-systemer erstatter bruk av kjemikalier. Det er økonomisk, desinfiseringen går raskere, og både HACCP og HMS på kjøkkenet er enklere å ivareta. Ingen kjemikalier skal fylles på, og prosessen avgir ingen toksiner til matvarer eller miljø. Avrenningsvannet er også bakterie- og kjemikaliefritt, og kan trygt helles ned avløpet, sier Stein Øvrum hos Ozone Scandinavia.

Sprit tørker ut huden

Selv om ozon har vært benyttet som rensemiddel, blant annert, til rensing av drikkevann, i mer enn 100 år, er mange av fordelene ved ozon fremdeles ukjent for de fleste; for eksempel er det i følge Arbeidstilsynet, en øyenkirurg ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen som desinfiserer hendene sine med ozonert vann før han opererer. Før han tok i bruk ozon, som er skånsomt mot huden, sto kirurgen i fare for å måtte slutte å operere fordi han fikk sprukne, såre hender som konsekvens av spritvask.

Ozon Scandinavia AS, som holder til i Leangbukta i Asker, vil gjerne komme i kontakt med flere samarbeidspartnere som ønsker å arbeide med BioSure i Norge og Norden, i første rekke forhandlere som allerede er leverandør til horeca- og bryggeribransjen.

Bakteriekontroll på 15 sekunder

– Med dette systemet kan du foreta en bakteriekontroll på 15 sekunder. Ta prøve med svaberen, knekk, rist og les av. SystemSure er en sikker måte for bedrifter selv å påvise bakteriemengden i et bestemt område. Metoden oppfyller alle krav til et HACCP-system med direktekontroll og mulighet for korrigerende tiltak før matproduksjonen starter opp, opplyser Stein Øvrum.

Enkle løsninger

SystemSure fra Hygiena er det mest solgte ATP-systemet for renholdskontroll, både i Norge og i øvrige deler av verden.

ATP-måleren SystemSure kan enkelt kobles til en PC med medfølgende USB-kabel. Den kraftige programvaren SureTrend følger kostnadsfritt med måleren og gir deg alle muligheter for trendanalyser, statistikk, programmering av prøveplaner, prøvepunkter m.m.

Se demonstrasjon av SystemSure her

SystemSure fra Hygiena er det mest solgte ATP-systemet for renholdskontroll, både i Norge og i øvrige deler av verden.

«ATP-måleren SystemSure kan enkelt kobles til en PC med medfølgende USB-kabel. Den kraftige programvaren SureTrend følger kostnadsfritt med måleren og gir deg alle muligheter for trendanalyser, statistikk, programmering av prøveplaner, prøvepunkter m.m», melder Ozon Scandinavia AS.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS