Disse fem var med i finalen av Årets kokk i 2017. Den gang gikk Christian A. Pettersen (i midten) av med seieren, og representerte Norge i Bocuse d'Or Europe med seier i juni, og skal være Norges representant i Bocuse d'Or i januar 2019. Nå søkes det etter kandidater til Årets kokk 2019, som arrangeres i september neste år. (Foto: Morten Holt)

Vil du bli Norges kandidat til Bocuse d’Or 2021?

Bocuse d’Or Norge søker kandidater til «Årets kokk» 2019. Vinneren av konkurransen blir Norges deltaker i Bocuse d’Or Europe 2020 og den globale finalen av Bocuse d’Or i Lyon i 2021.

Publisert
Sei blir en sentral råvare for deltakerne i Årets kokk 2019. (Foto: Bocuse d'Or Norge)

Årets kokk-konkurransen arrangeres i Mathallen i Oslo 24. september 2019.

Søkere må sende inn tre personlige oppskrifter, samt en beskrivelse av sine faglige ambisjoner både som kokk og som kandidat til «Årets kokk». Søkerne må være norske statsborgere, ha bestått fagbrev som kokk og være tilknyttet et hotell- eller restaurantkjøkken.

Søknadene vurderes av Bocuse d’Or Norge-Akademiet, som består av alle de norske kokkene som har konkurrert i Lyon siden 1987 frem til og med 2019.

– Mange flinke norske kokker der ute

– Vi gleder oss veldig til å starte arbeidet med å velge ut kandidatene til «Årets kokk» 2019. Det er mange flinke kokker der ute som vi håper at har lyst til å bli Norges neste Bocuse d’Or-kandidat, sier fagansvarlig Gunnar Hvarnes.

Marine planter på Årets kokk-menyen. (Foto: Lofoten Seaweed)

Han tok selv bronse i Bocuse d’Or i 2011, og var coach for Team Norway i 2017. I 2018 coachet han kandidat Christian André Pettersen til gull i Bocuse d’Or Europe, og han er coach for Team Norway i 2019.

Sei på menyen

Oppskriftene skal være en ganefryd med norsk stillehavsøsters og marine planter, en hovedrett der sei og norsk grønnkål er hovedråvaren, samt en smårett «Testen» med marine bløtdyr og norske grønnsaker.

– I år ønsker vi å fokusere på norske råvarer. Oppskriftene og beskrivelsene er en spennende måte å bli kjent med søkerne, hvordan de presenterer seg selv og hva som er deres matfilosofi, forklarer Hvarnes.

Håper nok en gang på gode kvinnelige søkere

– Det er alltid spennende å følge med på søknadene som kommer inn. I år håper vi også å ha flere kvinner blant kandidatene. Det er svært mange dyktige kvinnelige kokker i Norge og jeg skulle gjerne ha sett at flere av de på søkerlisten til Årets kokk 2019, sier daglig leder i Bocuse d’Or Norge, Arne Sørvig.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS