Chistopher W. Davidsen slutter som sjef for Speilsalen på Britannia Hotel.
Chistopher W. Davidsen slutter som sjef for Speilsalen på Britannia Hotel.

Skal følge drømmen

Christopher W. Davidsen har sølv i Bocuse d’Or, og etter han startet som kjøkkensjef i Speilsalen på Britannia Hotel, har restauranten også hanket inn en Michelin-stjerne. Nå søker sjefskokken nye veier.

Speilsalen på Britannia Hotel, med Christopher W. Davidsen i spissen, har høstet mye heder.
Speilsalen på Britannia Hotel, med Christopher W. Davidsen i spissen, har høstet mye heder.

– Jeg blir i Trondheim, og nå skal jeg følge drømmen min, sier Davidsen til Horeca/Horecanytt.no.

Han ble nummer to i Bocuse d'Or i 2017, og var også coach for Håkon Solbakk, da han vant sølv i Årets kokk 2021.

Les også: Håkon Solbakk blir ny sjef for Speilsalen

Les også: Sølv til Davidsen i Bocuse d'Or

Dette skriver Davidsen på sin FB-side

«Etter fem fantastiske år er jeg nå ferdig i Speilsalen og på Britannia Hotel. Det har vært en ganske tøff og vemodig avgjørelse fra min side, men jeg følte nå at tiden var inne for å søke etter nye eventyr. Britannia/Speilsalen har vært en utrolig trygg og god arbeidsplass med kjempegodt miljø, dette har vært veldig viktig for å bygge opp et godt team. De fem årene jeg har fått jobbe i Reitan-gruppen har formet meg til en mye bedre leder. Det handler om å bygge en god kultur, jobbe som et team og gå frem som gode forbilder. For meg har det vært veldig viktig å stå på gulvet sammen med resten av gjengen, og jobbe sammen mot våre mål.

Jeg er stolt over alt vi har oppnådd: En stjerne i Guide Michelin, vinner av Nordic Prize, lærlingene våre vant NM for kokkelærlinger, Nikolai Haram Svorte vant endelig fortjent NM for sommelierer, alle de flotte anmeldelsene av Speilsalen osv osv.

Vi har vært en god og trygg arbeidsplass for våre lærlinger: Espen Laumann vant «European Young Chef» som lærling hos oss, vår tidligere lærling Leon Haarberg Nilsen ble commis for Norge i Bocuse d’Or, og ble kåret til verdens beste commis, der fikk vi også bronse i Bocuse d’Or Europe 2020 i Ungarn og sølv i Bocuse d’Or i 2023 Lyon.

Jeg vil ønske teamet i Speilsalen lykke til videre. Tusen takk til Gina Endresen, Håkon Solbakk, Håvard Werkland, Henrik Falkensten og vår magiske sommelier Nikolai Haram Svorte for å ha holdt ut med meg. Takk til alle som har jobbet på Speilsalen disse årene. De har reist fra hele verden: Island, Finland, Malaysia, Singapore, Frankrike, Kyrksæterøra, Portugal, Bulgaria, Tyrkia, New Zealand, Sverige, Kristiansand mm.

Til alle på Britannia Hotel: Jeg kommer til å savne dere masse. Takk til Odd, Hilde og resten av Reitan-familien som har gitt meg denne muligheten. Takk til Mikael Forselius som har vært en fantastisk leder og mentor, som har vært utrolig inspirerende og jobbe med.

De siste jeg vil takke er den flotte familien min som støtter meg i alt jeg gjør».

LES ALT OM BOCUSE D'OR HER

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS