Sølvet er i boks, og Christopher William Davidsen og det norske laget kan slippe jubelen løs. (Foto: Morten Holt)

Sølv til Norge i Bocuse d'Or 2017

Norge og Christopher William Davidsen sikret i dag sølv i Bocuse d'Or 2017 i Lyon. Seieren gikk til USA, som tok gull i konkurransen for første gang, mens Island overrasket med bronse. Det betyr at Frankrike nok en gang endte utenfor pallen.

Publisert

Det er ikke overraskende at USA vinner. Med superkokk Thomas Keller i spissen har USA satset på Bocuse d'Or. I 2015 ble det sølv bak Ørjan Johannessen. I år tok landet sin første seier i Bocuse d'Or, og det i forbindelse med konkurransens 30-årsjubileum.

Norge, USA og Island på pallen i Bocuse d'Or 2017 i Lyon. (Foto: Morten Holt)

Etter mange nervepirrende minutters ventetid, kunne Christopher Davidsen og det norske laget slippe jubelen løs - da det ble kjent at det ble sølvmedalje, en enorm prestasjon i dette kokkeselskapet.

USA 44 poeng foran Norge

USA vant med 1644 poeng, 44 poeng foran Norge, som igjen var 19 poeng foran Island. Dette er Norges tredje sølvmedalje i konkurransen. Island har vunnet bronse i konkurransen en gang tidligere.

Ungarn og Frankrike endte på de neste plassene, Finland på sjette, mens Sverige skuffet med sjuendeplass denne gangen. Enda mer skuffet er nok broderfolket i sør; Danmark endte helt nede på 10. plass.

Sølvet er i boks, og Christopher Davidsen og det norske laget kan slippe jubelen løs på podiet i Lyon. (Foto: Morten Holt)

Se hele resultatlisten lengre ned i saken.

Best på kyllingretten

Christopher Davidsen endte altså på andreplass totalt. Han hadde også den nest beste kjøttretten, bak USA, som vant i begge kategorier. Davidsen var 23 poeng bak på kyllingretten, USA med 656 poeng, Norge med 633 poeng. Frankrike hadde tredje høyest poengsum på kjøttretten med 612 poeng.

Norge endte lengre ned på lista på vegetarretten, der vant USA (668 poeng) foran Frankrike (650 pooeng), med Island på tredjeplass (639 poeng) og overraskelsen Australia på fjerde (637 poeng). Norge deler femteplassen i vegetarkategorien med Finland med 637 poeng.

Saken fortsetter under bildet

Disse landene ble hedret i kveld:

Dommerne likte kyllingretten til Chistopher W. Davidsen best. (Foto; Morten Holt)

Gull: USA, Matthew Peters

Sølv: Norge, Christopher William Davidsen

Bronse: Island, Viktor Ørn Andresson

Beste vegetarrett: Frankrike, Laurent Lemal

Beste kjøttrett: Ungarn, Tamas Szell

Beste commis: Benjamin Vakanas, Frankrike

Beste reklame: Australia

Mestermøte i Lyon: Norges sølvmedaljevinner i Bocuse d'Or, Christopher W. Davidsen og Lyon-spiller Ada Hegerberg, som er kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller. (Foto: Morten Holt)

Beste poster: Ungarn

Regis Marcon (til høyre), vinneren av Bocuse d'Or i 1995, og som teamet til Christopher Davidsen har trent hos den siste uka før konkurransen, trakk opp konviolutten som viste at Norge har tatt sølv i Bocuse d'Or 2017. (Foto: Morten Holt)

Resultater, Bocuse d'or 2017

Det norske teamet

Det norske teamet består av kandidat Christopher W. Davidsen (konsernsjef, Søstrene Karlsen i Trondheim), commis Håvard Werkland (Scandic Nidelven, Trondheim) og coach Gunnar Hvarnes.

Hvarnes har selv deltatt i finalen i Bocuse d’Or i 2011, der han tok bronse. Han sikret også sølv for Norge i Bocuse d'Or Europe i Geneve i 2010. Hvarnes er for øvrig også den kokken i Norge som har flest konkurranser på CV-en.

President for det norske teamet er Lars-Erik Underthun (Feinschmecker).

Les også: Kulere og heftigere enn jeg trodde

Les også: Dette serverte Christopher Davidsen i Bocuse d'Or 2017

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Resultatene fra Bocuse d'Or 2017.
Gunnar Hvarnes (til venstre), Christopher Davidsen og president Lars Erik Underthun og commis Håvard Werkland (helt til høyre) på pallen sammen med Regis Marcon (midten). (Foto: Morten Holt)
Commis Håvard Werkland kan virkelig være fornøyd med sin innsats i Bocuse d'Or. (Foto: Morten Holt)

Bocuse d’Or

* Bocuse d’Or arrangeres i Lyon slutten av januar annethvert år (oddetallsår).

* Konkurransen ble grunnlagt av Paul Bocuse, og ble arrangert for første gang i 1987. Da deltok Arne Brimi for Norge.

* Bocuse d’Or er verdens mest anerkjennende kokkekonkurranse, og selv om det bare regnes som et «uoffisielt VM», så er det akkurat denne konkurransen alle kokker drømmer om å vinne.

* Norge har vunnet konkurransen fem ganger, i 1993 (Bent Stiansen), 1999 (Terje Ness), 2003 (Charles Tjessem), 2009 (Geir Skeie) og 2015 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge sølv fra 1991 (Lars Erik Underthun) og 2005 (Tom Victor Gausdal), og bronse fra 1997 (Odd Ivar Solvold) og 2011 (Gunnar Hvarnes).

* Den neste utgaven av Bocuse d’Or arrangeres i Lyon 25. og 26. januar 2017. Norges kandidat er Christopher William Davidsen.

* Her finner du den totale medaljestatistikken for Bocuse d’Or gjennom tidene (inkludert Bocuse d’Or Europe) (per januar 2017)

* Her kan du lese alt om Bocuse d'Or

* Les også mer på Bocusedor.com

 

* Les også mer på Bocusedor.com

Powered by Labrador CMS