Nobel Caterings produktsjef Roy Hansen og Bocuse d'Or-vinner Ørjan Johannesen.

Ørjan Johannesen sikrer arbeidsplasser

Regjerende Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen skal utvikle retter for cateringbedriften Nobel Catering i Bærum. – Dette er med på å trygge 50 arbeidsplasser, sier Nobel Caterings produktsjef Roy Hansen.

Publisert

– At Ørjan Johannessen skal utvikle retter sammen med oss er utrolig inspirerende rent faglig, og er med på å trygge arbeidsplassene for våre 50 ansatte, sier Nobels produktsjef Roy Hansen.

– Det er ingen motsetning mellom gourmetmat og catering. Catering betyr bare at maten serveres på en annen lokasjon. Det kan være enkle retter levert på døren, men også mangeretters gourmetmeny til 100 bryllupsgjester, sier Johannessen.

Flere ben å stå på

Store engroskunder som Deli de Luca, NSB og Kolonial.no har gjort Nobel Catering til en stor aktør i markedet, med en omsetning på 55 millioner kroner i fjor. 50 ansatte ved avdelingene på Østerås og Skedsmokorset leverer mat over hele det sentrale østlandsområdet. Bedriften ønsker å styrke satsningen i catering- og fine dining-segmentet, og har nå underskrevet en samarbeidsavtale med den profilerte kokken Ørjan Johannessen. Dette er første gang en stjernekokk av dette kaliberet inngår et slikt samarbeid med et catering-selskap.

Smaking på Bekkjarvik Gjestgiveri.

– Jo flere sterke bein vi har å stå på, jo tryggere vil arbeidsplassene også være, sier Roy Hansen.

Verdensmestermat

I 2015 vant Ørjan Johannessen prestisjetunge Bocuse d’Or – det uoffisielle kokkeverdensmesterskapet i Lyon, der klodens beste kokker konkurrerer annethvert år.

I januar er han tilbake i Lyon, denne gang som hoveddommer i smaksjuryen når Bocuse d’Or igjen går av stabelen. Da er det Chrisopher W. Davidsen som representerer Norge.

Produktutvikler og kvalitetsambassadør

– Johannessen skal være både produktutvikler og kvalitetsambassadør for oss, og de første nye fingermatrettene vil være på Nobel-menyen allerede på nyåret. Han skal også utvikle en egen fireretters middagsmeny, med hans egen touch, og etter hans egne ideer. Vi gleder oss til å ta del i dette arbeidet, sier Roy Hansen, selv tidligere kokk på en Michelin-restaurant i Provence, Frankrike, sier Hansen.

– Nobel Catering jobber veldig profesjonelt, og kan greiene sine. Så selv med Bocuse d’Or og verdensmestertittel handler det mest om at jeg tilfører inspirasjon og er med på å skape gode smaker og teknikker som gjør det mulig å lage rettene til både små og store selskaper, sier Ørjan Johannessen.

Nobel Foundation

Ørjan Johannessen vil dessuten sette sitt preg på Nobels hjemmesider og i sosiale medier, med små videokurs i matlaging. Her vil verdensmesteren og Nobel dele kompetansen sin med andre matinteresserte.

Deling er for øvrig en verdi på flere måter for Nobel Catering. Bedriften gir økonomisk støtte til utdanning av barn i favelaene i Brasil, gratis mat til veldedige formål i nærmiljøet, og er i ferd med å opprette sin egen stiftelse – Nobel Foundation – som skal gi midler til prosjekter i Norge og utlandet.

– Vi er opptatt av mer enn topp- og bunnlinje. Det er viktig for oss å stå for noe, sier daglig leder Carsten Johansen, og legger ikke skjul på at bedriftens sosiale og grønne engasjement også gir et konkurransefortrinn.

Kortreiste varer og miljøsertifiseringer er viktige fordi vi bryr oss, men er også med på å kutte kostnader, sier han i pressemeldingen.

Les mer på Nobelcatering.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS