Fra signeringen. Fra venstre Sven Erik Renaa (Bocuse d’Or 2007), Gunnar Hvarnes (coach Team Norway og Bocuse d’Or 2011), Christian André Pettersen (kandidat Bocuse d’Or 2020), Bjørn Jakobsen (daglig leder Lerøy Sjømatgruppen), Arne Sørvig (daglig leder Stiftelsen Norsk Gastronomi), Even Strandbråten Sørum (commis Bocuse d’Or 2020) og Tom Victor Gausdal (Bocuse d’Or 2005). (Foto: Jonas Haarr Friestad)

Sammen om sterkere norsk sjømatgastronomi

I dag fornyer Stiftelsen Norsk Gastronomi (tidligere Bocuse d’Or Norge) samarbeidsavtalen med Lerøy Sjømatgruppen. Samarbeidet skal utforske og utvikle både kokkens og sjømatens status og rolle i norsk måltidsnæring.

Lerøy Sjømatgruppen er landsdekkende leverandør av sjømat til storkjøkkenmarkedet, og skaffer sjømat både fra Norge, gjennom sin helintegrerte verdikjede, og fra alle andre verdenshjørner.

– Langsiktige ambisjoner

Daglig leder for Stiftelsen Norsk Gastronomi, Arne Sørvig. (Foto: Morten Holt)

– Lerøy Sjømatgruppen har vært en solid samarbeidspartner siden 2016, og vi er glade for at vi har inngått en ny proffavtale med langsiktige ambisjoner. Lerøy Sjømatgruppen består av flere distribusjonspunkter i hele Norge, og vår erfaring er at ingen utfordring er for stor når det gjelder å få levert sjømaten når vi trenger den. I en konkurransesituasjon er kvalitet og stabilitet i leveransene gull verdt. Bokstavelig talt, sier daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi, Arne Sørvig.

Verdensledende norske kokker

Norsk Gastronomis aktiviteter fremmer faget, lederrollen i yrket og folks interesse for norsk kokkehåndverk, både i Norge og internasjonalt.

– Norske kokker er verdensledende i internasjonale konkurranser og i kunnskap om norsk sjømat. De gjør en fantastisk jobb her hjemme med å utvikle den norske måltidsbransjen og nordmenns interesse for sjømat. Dette samarbeidet handler derfor også om å støtte opp om nyskapning og inspirasjon for kokker som står i yrket i dag og for unge spirer som kunne tenke seg en fremtid i yrket, sier daglig leder i Lerøy Sjømatgruppen, Bjørn Jakobsen.

Lag på lag med fordeler for norske kokker og norske råvarer

Faglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi, Tom Victor Gausdal (midten) vant sølv i Bocuse d'Or i 2005. (Foto: Arkiv)

Norsk Gastronomis fremste oppgave som «Olympiatoppen for norske mesterkokker» er å utvikle norske kokker til å bli best i verden til glede for all norsk mat.

Dette skjer blant annet gjennom krevende nasjonale konkurranser og programmer for personlig og faglig utvikling.

– Å konkurrere i våre internasjonale konkurranser er en lang og krevende prosess. Du trenger et godt team, sterk skapertrang og lederegenskaper, og må være en faglig ener. Her trengs både førsteklasses råvarer, økonomiske midler og kompetanse. Denne proffavtalen bidrar med det, og slik også til fagets fremtidige kvalitet, sier faglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi og leder av «det norske Bocuse-akademiet», Tom Victor Gausdal.

Stiftelsen Norsk Gastronomi

Stiftelsen Norsk Gastronomi (tidligere Bocuse d’Or Norge) skaper verdens beste kokker til glede for all norsk mat gjennom sitt konkurranse- og utviklingssystem.

Norsk Gastronomi organiserer den norske kvaliken Årets kokk, samt Team Norways deltakelse i Bocuse d’Or Europa og verdensfinalen i Bocuse d’Or.

Gjennom Årets unge kokk og Årets juniorkokk utvikles også unge talenter, og i prosjekter som «Mat som forteller» og nettverk blant ledende norske kokker, bidrar stiftelsen med kunnskap og inspirasjon til alle matinteresserte i og utenfor Norge.

Det norske «Bocuse-akademiet», Foreningen Årets kokk Akademiet, legger de faglige premissene for stiftelsens arbeid.

Lerøy Sjømatgruppen

Lerøy Sjømatgruppen er en landsdekkende leverandør av sjømat og spesialprodukter til alle kundegrupper innen storkjøkken-markedet; hotell, restaurant, kantine og offentlig sektor. Lerøy Sjømatgruppen er representert gjennom åtte sjømatgrossister, der deres lokale forankring og tilstedeværelse med produksjon og fiskemottak, gir de tilgang på fersk fisk og mulighet for spesialtilpasning for kunden.

Med bredt sortiment, unik fagkunnskap og stort engasjement strekker de seg langt for å tilby det unike, det trygge og den beste kvaliteten.

Bocuse d'Or

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskeligste og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og er i dag en global konkurranse i kokkekunst.

Den globale konkurransen arrangeres i oddetallsår, mens Bocuse d’Or Europe, som første gang ble arrangert i Stavanger i 2008, arrangeres i partallsår.

Deltakelse i Bocuse d’Or endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en usedvanlig prestasjon. Norge har 11 medaljer i den globale finalen, og er med det landet med flest pallplasseringer i konkurransens historie.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS