Ingrid Espelid Hovig med fisk nett4

Viser vei i Lyon

Ingrid Espelid Hovig er på plass i Frankrikes mathovedstad for å promotere norsk laks.

Publisert

Ingrid Espelid Hovig og Jacotte Brazier, fotograf : Berith Larsen

Høydepunktet til nå har vært å møte sitt franske motstykke Jacotte Brazier. Hun er barnebarn til legenden Eugenie Brazier, Lyons kokkemor, som var blant de første til å få tre stjerner fra Guide Michelin. Paul Bocuse gikk i lære hos Eugenie i sin tid.

Ingrid og Jacotte fant raskt tonen, spesielt i sitt engasjement for gode råvarer og tradisjonsmat. Toppmøtet mellom de to fikk et stort publikum på matmessen Sirha.

Rapporterte Norges første seier

Ingrid Espelid Hovig er på mattur til den gastronomiske hovedstaden i Frankrike, og har vært der mange ganger før. Gjennom sine besøk har hun utviklet nære relasjoner til toppkokker, og har ved flere anledninger sittet ved Paul Bocuses bord.

Første gangen hun besøkte Bocuse d’Or var som utsendt fra NRK Fjernsynskjøkkenet og kunne formidle nesten på direkten, til den norske befolkning, at kokken Bent Stiansen (Statholdergaarden) var Norges aller første Bocuse d’Or vinner i 1993.

Serverer Salma

Siden den tid har Ingrid vært tilbake i Lyon både i 2003 med fiskeriminister Ludvigsen og norsk ørret og i 2007 da norsk kveite sto på menyen i konkurransen. I år tar Ingrid med seg sin siste kokebok skrevet sammen med Eyvind Hellstrøm ” Livretter” som hun presenterer på Salma sin stand under konkurransen.

Der vil Ingrid servere en av sine gode lakseretter av Salma, som hun selv har komponert hjemme på sitt eget kjøkken. Her er oppskriften:

Ingrids Salmarett:

Salma skåret ala sashimi Saus: Like deler pepperrot og creme fraiche (gjerne pepperrot på tube) Sintronsaft Fint Revet sitronskall Sukker Salt og pepperFinhakket gressløk til garnityr

Samtidig skal Ingrid være mentor og inspirator for de nær 20 Salma Ladies, norske kvinner som promoterer laksen inn på det franske markedet.

Ingrid har pushet fisk på det norske folk i årtier, og det er denne erfaringen hun nå øser av. Det blir både butikk- og restaurantbesøk når Ingrid er i Lyon. Hun planlegger også å spise på flere av Lyons beste restauranter.

(pressemelding)

Powered by Labrador CMS