Christopher W. Davidsen (20)

Årets kokk 2015: Christopher W. Davidsen

Tirsdag 13. oktober arrangeres Årets Kokk 2015 – der vinneren blir Norges Bocuse d’Or-deltaker i Bocuse d’Or Europe i Budapest i 2016 og i Bocuse d’Or i Lyon i 2017. Fram mot konkurransen neste tirsdag presenterer vi alle de seks deltakerne – slik de starter i konkurransen i Mathallen. Nummer to ut er Christopher William Davidsen.

Publisert

Christopher W. Davidsen. (Foto: Morten Holt)

2) Team CWD

Kokk: Christopher W. Davidsen

Alder/fødselsdato: 32 (28. august 1983).

Christopher W. Davidsen starter som nummer to i Årets Kokk 2015. (Foto: Morten Holt)

Oppvokst: Stavanger.

Arbeidssted: Søstrene Karlsen, Kalas & Canasta og Alma’s (konsernkjøkkensjef)/ CWD Catering (daglig leder), Trondheim.

Tidligere arbeidssteder/læresteder: Rica Nidelven, Renaa Matbaren Stavanger, Food Story, Ostehuset, Tango Bar & Kjøkken, Statoil Hydro IB, Apotekergården, Mathuset Solvold, Cartellet.

Konkurransemeritter: Gull i Global Chef Challenge (2013), Gull i Global Chef Challenge semifinale (2013), Gull i Årets Grønne Kokk (2011), Gull i NM i klippfisk (2009), sølv i NM i kokkekunst (2008).

Annet: Det norske kokkelandslaget (2010-2013).

Commis: Håvard Christian Werkland (19), Scandic Nidelven (Trondheim).

Coach: Karl Erik Pallesen (31), Fisketorget (Stavanger).

Starttid: 10.10, levering sjømat 15.10, kjøttrett 16.10.

Eldste i finalen

Christopher William Davidsen (32) er eldste kandidat til Årets Kokk 2015. Til daglig er han konsernkjøkkensjef ved Søstrene Karlsen, Kalas & Canasta og Almas i Trondheim. Med jobb og familie i Trondheim er Christopher en innflyttertrønder, men han kommer fra Stavanger og er dermed en vaskekte siddis. Han vokste opp med en fosterfar som var kaninslakter, og det angis som forklaring på hvorfor det var naturlig å få denne intense interessen for kokkefaget og det å dyrke ut de rene smakene av gode råvarer. Om sitt kjøkken svarer siddisen: – Jeg sier som min gamle sjef: «Jeg blir ikke imponert over kokker som legger en skje med kaviar, men jeg blir imponert over kokker som lager noe godt og spennende av noe så enkelt som sellerirot. Det er det ikke alle som klarer», sier han til Bocusedornorge.no.

Læretiden ble tilbragt to steder, på Cartellet i Stavanger og hos Bocuse d'Or-kokk Odd Ivar Solvold på Mathuset Solvold i 2004-05. Etter en periode som soussjef på kjøkkenet på Statoil Hydro IB, ble Davidsen kjøkkensjef ved flere gode kjøkken i Stavanger: Tango Bar & Kjøkken (2009-11), Ostehuset og Foodstory (2011-12) og hos Bocuse d'Or-kokk Sven Erik Renaa i Renaa Matbaren (2012-13).

I Trondheim har Doffy, som han kalles blant venner, også vært assisterende kjøkkensjef på Rica Nidelven (nå Scandic Nidelven). Han driver også sitt eget catering-firma, CWD Catering.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS