Maggi Gausel har lansert boka «Godt nok». (Foto; Privat/Jæren forlag)
Maggi Gausel har lansert boka «Godt nok». (Foto; Privat/Jæren forlag)

Ny bok; Godt nok – enkle og sunne matgleder

Ekteparet slanket bort til sammen 60 kilo uten «slankekur», og holder ennå vekten etter seks år. I boka «Godt nok», som er gitt ut over Jæren forlag, finner du oppskriftene som har gjort det hele mulig.

Publisert

I 2012 forandret Maggi (Margrethe Gausel) og ektemannen Tormod livsstil, og tok av til sammen 60 kilo. Den nye livsstilen resulterte i bokprosjektet Balanse. Boka ble svært godt mottatt og har inspirert mange til en sunnere livsstil. I sin nye bok «Godt nok – enkle og sunne matgleder» har Maggi samlet oppskriftene som har hjulpet hele familien å holde på et sunt kosthold i hele seks år.

Margrethe Gausel, eller Maggi som kalles, er utdannet kokk. (Foto: Privat)
Margrethe Gausel, eller Maggi som kalles, er utdannet kokk. (Foto: Privat)

Utdannet kokk

Etter vektnedgangen startet en ny hverdag med mål om å holde vekten. Da dukket mange nye retter opp. Begrepet «godt nok» ble ofte brukt, da tiden ikke alltid strakk til. Så lenge maten var sunn og næringsrik, var det ofte godt nok. Margrethe Gausel er ikke utdannet kokk, så det ble mye eksperimentering, prøving og feiling.

Målet var hele tiden å gi de fire ungene og seg selv sunne, næringsrike og smakfulle måltider. Ved hjelp av mantraet «godt nok», forsvant mye av den dårlige samvittigheten en kan kjenne på i hverdagen. Oppskriftene til mange av disse måltidene finnes nå i den nye boka.

Sunne, næringsrike oppskrifter

I «Godt nok» finner du enkle eksempler til turmat, kaffimat, lunsjer, hverdagsmiddager, desserter og brød med mer. Boka byr på sunne, næringsrike oppskrifter som gir gode matopplevelser uten dårlig samvittighet. Oppskriftene har råvarer som er rike på næring. Måltidene har tatt utgangspunkt i Helsedirektorates anbefalinger og er sammensatt på en smart måte med hensyn til fett, protein og karbohydrater.

– Vi lever i et samfunn hvor det perfekte blir opphøyet. Dette gjør mange syke når man ikke kan leve opp til alle forventningene som finnes der ute. Vi skal være så mye. Jeg håper denne boken kan lette «mathverdagen» og samvittigheten til mange. Det er nemlig mye som kan være både sunt nok og godt nok, uttaler Maggi Gausel i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS