Fursetgruppen med kokebok

Hva er hemmeligheten bak god mat? Spør du hvilken som helst kokk vil svaret være: Gode råvarer. Fursetgruppen med Bjørn Tore Furset i spissen lanserer denne uka en ny kokebok.

Publisert

– Har du først gode råvarer for hånden, kan du gjerne tillate deg å gjøre små feil og fortsatt få et fantastisk resultat, forteller forfatterteamet bak den nye boka «Rå vare», Årstidenes beste oppskrifter – kokkenes favoritter», i en pressemelding.

I boka forteller noen av våre fremste kjøkkensjefer om sine favorittråvarer og viser hvordan man best mulig setter dem sammen til et utsøkt måltid.

Furset og Nygård-Hansen

Bjørn Tore Furset, kokk og restauranteier av Fursetgruppen, har sammen med Fursetgruppens markeds- og kommunikasjonssjef Marianne Nygård-Hansen stått for utvalget av kjøkkensjefer og sydd bidragene sammen.

Her har noen av Oslos beste kjøkkensjefer bidratt og man får dessuten vite det man trenger om råvarer og valget av dem.

Her er oppskrifter på retter man får servert av kokkene på Ekebergrestauranten, Argent Restaurant, Maaemo, Festningen Restaurant, Lofoten Fiskerestaurant, Sabaki, Grilleriet, Tjuvholmen Sjømagasin, Fursetgruppen Catering og nyåpnede Grand Café. Boken har også et eget kapittel hvor man få bli bedre kjent med hver av kokkene.

Rå vare er for matelskeren

Ideen bak denne boken er å belyse viktigheten av gode råvarer, både for hobbykokken og for Fursetgruppen. I den stadige jakten på de optimale ingrediensene – som grunnlag for den optimale restaurantopplevelsen – er gode råvarer selve grunnpilaren.

– Husk også at vi spiser mye med øynene. En god råvare skal se fin ut. Dessuten skal den lukte friskt, sier Bjørn Tore Furset. Han mener det har skjedd fantastisk mye bra de senere årene når det gjelder råvarer og bærekraft.

Fingermerker etter hyppig bruk

Begge håper at boken blir liggende på kjøkkenbenken til de mange hjem – gjerne med fingermerker etter hyppig bruk, eller som et oppslagsverk hvor du kan nyte synet av de vakre bildene av råvarer og retter, tatt av den anerkjente matfotografen Stian Broch.

– Vi har laget boken for matelskeren som er litt over gjennomsnittet opptatt av å lage mat på eget kjøkken, og som ønsker å bli inspirert. Det finnes oppskrifter for den som ønsker å invitere på en storslagen middag, men også enkle retter som alle kan få til, sier Marianne Nygård-Hansen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS