Morten Karlsen (NHO Reiseliv Innkjøpskjeden) og Espen Wasenius (Norske Kokkers Landsforening) er to av jurymedlemmene som skal vurdere innkomne forslag til Horecabransjens Ærespris 2023. (Foto: Morten Holt)

Har du en kandidat til Horecabransjens Ærespris?

Horecabransjens Ærespris er bransjens høyeste utmerkelse. Har du en kandidat til prisen? Prisen skal deles ut på Umami Arena på Nova Spektrum (tidligere Norges Varemesse) i 2023.

Bent Stiansen fikk Horecabransjens Ærespris i 2020. (Foto: Morten Holt)

Den avdøde hotellmannen Jan E Rivelsrud (2014), og kokkene Arne Brimi (2017) og Bent Stiansen (2020) er tildelt prisen de siste tre gangene.

Hvis du har en kandidat, kan du sende en epost med begrunnelse til morten@askmedia.no. Det er viktig å ta statuttene for prisen med i beregningen (se lengre ned i saken).

Fristen for å nominere kandidater er 1. desember 2022.

Horecabransjens Ærespris

Horecabransjens Ærespris ble innstiftet 6. juni 2013 – av NHO Reiseliv og fagbladet Horeca (Ask media). 1. oktober 2021 ble også NKL (Norske Kokkers Landsforening) med som eiere av prisen.

Prisen er en videreføring av Årets hotelier og Årets restauratør, som Horeca og NHO Reiseliv delte ut i en årrekke på begynnelsen av dette årtusenet.

Statutter for Horecabransjens Ærespris

Dette er statuttene for prisen:

* Horecabransjens Ærespris er instituert som bransjens høyeste utmerkelse, og tildeles etter beslutning i en faglig sterk og uavhengig jury.

* Kandidatene skal ikke bare veies for fortjenstfull innsats siste år eller siste to–tre år, men for hva de har utrettet over tid, gjerne livsverk som står – og står seg.

* Prisen gis til en person som i tillegg til å ha vært markant i bransjen i en årrekke, også har vært en forbilledlig arbeidsgiver med tanke på etisk standard, kvaliteten på HRM (særlig bredt på rekruttering ved lærlinger), og med gode/tilfredsstillende økonomiske resultater over tid. Vinneren bør ha stått for nyskapning, forankret i norsk virkelighet.

* Prisen deles ut i forbindelse med Umami-arrangementene (tidligere Smak) på Nova Spektrum (tidligere Norges Varemesse).

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS