Illustrasjonsfoto: Ole Reinhart Sandstad

Håndverksdestillerne MÅ få produsere håndsprit

– Å hindre smitte av korona er noe av det viktigste akkurat nå. Nå må helseministeren skjære gjennom, og gi beskjed om at alle brennerier som vil, må kunne produsere håndsprit, mener stortingsrepresentant Silje Heimdal.

Silje Heimdal. (Foto: Privat)

– Jeg er kjempeglad for den oppblomstringen vi har hatt de siste årene av destillerier som produserer kvalitetssprit. Håndverksgin og flere andre sprittyper fra små, kvalitetsbevisste brennerier har mottatt flere internasjonale priser for kvaliteten på varene sine. Nå viser de samfunnsånd, og vil bidra i kampen mot korona. Det er fantastisk, sier Heimdal.

– Brenneriene utviser ekte dugnadsånd når de nå tilbyr seg å bidra i kampen mot koronaviruset. Antibac er et viktig verktøy her, og økt produksjon av håndsprit er helt nødvendig for å få dekket behovet.

Viktig hjelpemiddel

– Vi kan ikke la byråkratisk formynderi og sendrektighet stå i veien for brennerienes dugnadsånd. Det blir for dumt! Nå må helseministeren skjære gjennom, og gi beskjed om at alle brennerier som vil, må kunne produsere håndsprit.

– Butikkene er tomme, og det vil være til alles beste at forbrukerne igjen får tilgang på dette igjen av smittehensyn. Det er et godt forebyggende tiltak, mener Heimdal.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS