Frode Lippert og Monica Vinje sammen med Andreas Viestad under utdelingen av Spesialitet-merket.
Frode Lippert og Monica Vinje sammen med Andreas Viestad under utdelingen av Spesialitet-merket.

Spesialitet til «RÅ Bringebærsaft»

Lippert drikkes «RÅ bringebærsaft» er blitt en Spesialitet.

Publisert

Lippert drikke drives av ekteparet Frode Lippert og Monica Vinje, som i årevis dyrket jordbær, grønnsaker og bringebær for direkte konsum. I fjor de bestemte seg for å satse på å lage drikke basert på bringebær. «RÅ bringebærsaft» er ikke tilsatt sukker, noe som gjør den til en perfekt ingrediens i smoothier, drinker og desserter eller som en velsmakende helseshot.

– Det føles helt fantastisk å få Spesialitet-merket. For oss er det en anerkjennelse av at all den tid og penger vi har lagt inn har gitt oss et produkt av topp kvalitet. Vi bruker fullmodne bær av beste sortering, og det gjenspeiles i smaken, sier Monica Vinje i Lippert drikke da hun mottok Spesialitet-merket for sin «RÅ bringebærsaft».

Eksklusivt produkt

Fagjuryen var over seg av entusiasme for Lipperts «RÅ bringebærsaft». De mente den har en fabelaktig smak og lukt, og at valget om å ikke tilsette sukker både er modig av produsenten og åpner en verden av bruksmuligheter for forbrukeren.

– Det er forbløffende å bruke et så eksklusivt bær som bringebær til å lage saft. Resultatet er et fantastisk produkt som man drikker med andektighet, sier fylkesmann og leder for fagjuryen, Lars Sponheim.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Spesialitet

* Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.

* Produkter som bærer dette kvalitetsmerket er laget i Norge og oppfyller fastsatte krav for råvare, produksjonsmetode og/eller oppskrift.

* Matmerk eier merkeordningen Spesialitet. Spesialitet-merket skal bidra til større mangfold og verdiskaping i norsk matproduksjon.

* For å kunne vurderes må produktet oppfylle noen fastsatte krav. Deretter blir det bedømt av et uavhengig fagutvalg med høy matkompetanse. Blir det her vurdert som en unik smaksopplevelse sammenlignet med andre produkter i samme kategori, så kan det tildeles Spesialitet.

* Du finner Spesialitet-merkede produkter innenfor mange mat og drikkekategorier, noen er å finne over hele landet mens andre selges i sitt lokalområde eller i butikker med stort vareutvalg.

* Les mer på Matmerk.no/no/spesialitet

Powered by Labrador CMS