For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

TOTAL
(digitalt + papir)

1 år til kr 2250,-
(herav mva kr 250)

Kjøp

DIGITAL
(kun digitalt)

1 år til kr 1800,-
(herav mva kr 0,-)

Kjøp

Brød av ulike slag, brødskiver
Vi kaster mest brød hjemme, men det kastes også mye brød i grensesnittet mellom butikk og industri. Av alt brød- og bakervarersvinn oppstår 35 prosent i dagligvare og industri, og 54 prosent i husholdningene.

Hvert minutt kaster vi 200 brød i Norge, nå starter forskningen som skal halvere antallet

Nordmenn ønsker ferskt brød, og vi spiser det til de fleste måltider. Det gjør også brød til en av de matvarene vi kaster mest av, nærmere bestemt nesten 300.000 brød hver eneste dag. Nå starter et forskningsprosjekt der målet er å halvere dette brødsvinnet.

Powered by Labrador CMS