Burger på dagsorden på Smak 2017, der det også på blir NM i burger. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Arrangerer burger-NM på SMAK 2017

Den store burgerbølgen blir et tema under SMAK 2017, med tidenes første «Norgesmesterskap i Burger», og et eget burgerseminar.

Publisert
Jørn Lie skal hoveddommer i det første burger-NM, som skal arrangeres under Smak 2017. (Foto: Morten Holt)

Nå lyses konkurransen ut; «Norgesmesterskap i Burger 2017». Her inviteres alle kokker, bakere og lærlinger til å delta i konkurransen under SMAK 2017. Konkurransen strekker seg over to dager torsdag 9. og fredag 10. februar.

Det er dommertrioen ledet av Jørn Lie med Mona Halvorsen og Tuan-Khanh Nguyens som meddommere, som vil stå for bedømmelsen.

– Vi vil ha den mest juicy, smakfulle burger med masse crisp! uttaler hoveddommer Jørn Lie.

Tema burger og eget burgerseminar når Smak arrangeres i februar 2017.

Tema Burger

Det er prosjektgruppen for Cafe & Convenience, som har valgt dette temaet. Gruppen består av Per Engen, ASKO; Raymond Wiig, Foodtech; Christine Sund, Orkla Foods; Torbjørn Ellingsen, Kysten Rundt; Erik Tønnesen, NorgesGruppen Servicehandel og Odd Henrik Vanebo, forlaget Lodiz AS.

Burgerseminar

Onsdag 8. februar vil det bli arrangerte burgerseminar. Hovedinnleder blir burgerentusiast Jonas Werner Andersen, kategorisjef i NorgesGruppen.

Andersen arbeider med «trend spotting» og har sine betraktninger om årsaker til at burger i dag er en stor snakkis i bransjen. Han vil dele innsikt om hvordan trender skapes og vise til eksempler på aktører som har stått i spissen for den store Burgerbølgen.

Birgit Opland, som driver av Opland Burger & Steak i Østbanehallen, vil fortelle historien om Opland-Burgeren: Råvarene styres bokstavelig fra jord til bord. Dyrene kommer fra utvalgte beiteområder i Gudbrandsdalen. Burgerne grilles i Jospergrillen med spesialkull fra Argentina. Bakteppet er Oplands hjemgård i Trøndelag, Opland.

«Mr. Burger»

Tarje Haakstad, eier og driver av Døgnvill Burger, omtales gjerne som «Mr. Burger». Han er forfatter av Burgerboka, og vil fortelle fra egen oppvekst med burgeren og burgerhistorien så langt.

– Du vil kunne lese mer om konkurransen og seminar på våre nettsider www.smak2017.no, sier prosjektleder for SMAK 2017 Torill Engelberg, og oppfordrer alle landets burger entusiaster til å melde seg på i konkurransen og knive om NM-tittelen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS