Torbjørn Marthinussen blir ny hotelldirektør på Park Inn by Radisson i Oslo.
Torbjørn Marthinussen blir ny hotelldirektør på Park Inn by Radisson i Oslo.

Nye hotelldirektører i Oslo

Tomi Meriläinen blir ny administrerende direktør for Radisson Blu Scandinavia Hotel, mens Torbjørn Marthinussen nå overtar som hotelldirektør på Park Inn by Radisson i Oslo. Begge har mangeårig erfaring fra Rezidor Hotel Group, og tar over nyoppussede hoteller midt i Oslo sentrum.

Publisert
Ronald Smithjes leder The Rezidor Hotel Group i Norge. (Foto: Morten Holt)
Ronald Smithjes leder The Rezidor Hotel Group i Norge. (Foto: Morten Holt)

– Begge har mangeårig erfaring og har et brennende engasjement for å gi gjestene førsteklasses hotellopplevelser, så vi er sikre på at de begge vil gjøre en utmerket jobb, forteller Ronald Smithjes, som regiondirektør for Rezidor Hotel Group i Norge.

Minneverdige gjesteopplevelser

Norske Torbjørn Marthinussen, som er ny leder ved Park Inn by Radisson i Oslo sentrum, har hele sin yrkeskarriere jobbet i hotellindustrien og hos Rezidor Hotel Group.

Han startet hos Radisson Blu Plaza Hotel for mer enn 10 år siden og har vært både F&D-ansvarlig og assisterende hotelldirektør.

Jeg ser fram til å drive Park Inn by Radisson i Oslo og fortsette å gi gjestene minneverdige hotellopplevelser, sier Torbjørn Marthinussen.

Forberedt seg for stillingen

De siste årene har Marthinussen vært del av Rezidors Mentor Mentee-program, hvor han har forberedt seg på å overta som hotelldirektør, blant annet ved å periodevis være ansvarlig for driftsavdelingene ved Radisson Blu Plaza Hotel.

Finske Tomi Meriläinen overtar styringen på et av Oslos landemerker, Radisson Blu Scandinavia Hotel.
Finske Tomi Meriläinen overtar styringen på et av Oslos landemerker, Radisson Blu Scandinavia Hotel.

Han er utdannet innen Hotel Management ved Les Roches International School of Hotel Management i Sveits, og har tidligere blitt kåret til både «Young hotelier of the year» og «Young leader of the year».

Park Inn by Radisson i Oslo sentrum er et av Rezidor Hotel Groups nyoppussede hoteller. I løpet av det siste året har alle hotellrommene ved Park Inn by Radisson i Oslo blitt pusset opp, og rommene har nå blant annet nye, fargerike tak og sengegavler med integrert «mood light». I tillegg er badene oppgradert og lobbyen har fått nye, fargeglade møbler, heter det i en pressemelding.

Finne til Scandinavia

Finske Tomi Meriläinen har en MSc i Økonomi fra Finland og en BA (with honors) i Business Management fra Skottland. Han startet som Management Trainee hos Rezidor Hotel Group sin finske partner SOK og har siden da vært General Manager både ved et av SOK-hotellene i St. Petersburg i Russland og ved Park Inn by Radisson Central Tallin i Estland.

– Jeg er svært glad for å være tilbake i Norden og gleder meg til å lede dette nyrenoverte konferansehotellet sammen med de erfarne medarbeiderne våre, sier Tomi Meriläinen.

Meriläinen tar nå over styringen på et av de mest kjente hotellene i Norge. Radisson Blu Scandinavia Hotel åpnet i 1975, og er i disse dager i sluttfasen av en omfattende renovering. Hotellrommene har fått ny design, svømmehallen er pusset opp og i løpet av våren gjenåpner også skybaren i 21. etasje etter en totalrenovering, der Snøhetta står bak det nye designet.

Du kan lese mye mer om The Rezidor Hotel Group i Norge i den kommende utgavena av magasinet Horeca (nummer 3 2016)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

The Rezidor Hotel Group

* The Rezidor Hotel Group er en del av Carlson Rezidor. Totalt er det 1400 hoteller i Carlson Rezidor Hotel Group, som inkluderer kjedene Radisson Blu, Quorvus Collection, Radisson, Radisson Red, Park Plaza, Park Inn by Radisson and Country Inns & Suites By Carlson.

* 450 av disse 1200 hotellene er i Rezidor Hotel Group (fordelt på ca. 80 land), der du igjen finner Radisson Blu, som har om lag 290 hoteller i 62 land.

* Rezidor har ansvaret for gruppens hoteller i Europa, Midt-Østen og Afrika, mens Carlson har ansvaret for hotellene i Sør-, Mellom-Amerika og Asia/Stillehavet.

* The Rezidor Hotel Group har hovedkontor i Brüssel i Belga, mens Carlson Rezidor har hovedkontor i Minneapolis i Minnesota i USA.

* Som internasjonal aktør etablerte Rezidor seg tidlig i det nordiske markedet, med deres første hotell, Royal, i København i 1960.

* The Rezidor Hotel Group har 26 hoteller i sin norske portefølje. Seks av dem er franchise-hoteller.

Powered by Labrador CMS