Nytt nummer av magasinet Horeca

Årets femte utgave, og det første høstnummeret, av magasinet Horeca i 2016, magasinets 48. årgang, er nå på vei til abonnentene. Det 80-sider store bladet er spekket med interessant stoff for bransjefolk.

Publisert
Forsiden på magasinet Horeca, nummer 5 2016. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

Siri Tømte har gjennom mange år arbeidet på restaurant Forstmann i Elverum. Hun har også vært tilknyttet Elgstua, som ekskone til Elgstuas eier John Tømte.

Nå satser hun på en egen bedrift, og Siri Delikatesse, Spisested & Catering har blitt en ubetinget suksess i byen ved Glomma i Hedmark.

Det tredelte konseptet gir allerede god avkastning for eierne.

Les mer om konseptet i Horeca nummer 5 2016

Narvik-hotell snudde trenden

Etter negativ drift gjennom flere år skulle egentlig hotellet selges i 2014. Men i januar 2015 tok unge Marlene Storeng Pedersen over som hotelldirektør på Best Western Narvik Hotell i januar 2015, og har klart å snu trenden i løpet av kort tid.

I fjor ble sågar hotellet kåret til «Årets Hotell 2015» i Norlandia Hotel Group.

Les mer om Best Western Narvik Hotell og portrettet med Marlene Storeng Pedersen i Horeca nummer 5 2016

Fjellpizza går unna

Landets høyest beliggende Peppes, lokalisert 900 meter over havet på Beitostølen, er også én av restaurantene i kjeden som driver det aller best.

Stian Stegen Hagen (29) overtok driften av restauranten i september 2013, og har videreført den gode driften som Kristin Grønolen hadde sørget for de første 18 årene.

Siden han overtok, har omsetningen ligget på 13-14 millioner kroner. 15-20 prosent av den blir igjen bunnlinjen, og 2015 var det beste året så langt.

Les alt i magasinet Horeca, nummer 5 2016

Lofotpilsen sprer seg

Lofotpils er historien om et hobbyprosjekt som er i ferd med å ta av. Nå har bryggeriet i Svolvær seks ansatte, og er i stadig vekst. I år omsettes det for rundt 20 millioner kroner.

– Målet er at Lofotpils skal bli akseptert som en naturlig del av det lofotske måltid, og etter hvert håper vi at det skal være helt naturlig å plukke en Lofotpils fra hylla i butikken når lutefisk eller andre lofotprodukter står på menyen, sier Thorvardur Gunnlaugsson (59), som kom til Norge fra Island på 80-tallet.

Les mer om Lofotpils i Horeca nummer 5 2016

Utvikler sine ledere

Restaurantselskapet Mat & Drikke i Oslo bruker mye tid og ressurser på å utvikle sine ledere – gjennom sitt egenutviklede Mat & Drikke-akademi.

– Vi brenner for næringen, og vi ønsker å utvikle mennesker. Ett av målene er å øke kunnskapen og yrkesstoltheten for faget vårt og næringen vår. Med dette lederutviklingsprogramet vil vi vise at også mindre restaurantgrupperinger kan iverksette systematisk internopplæring og lederutvikling, forteller Helene Skjenneberg, som er administrerende direktør for Mat & Drikke AS i Oslo, som blant annet driver Louise Restaurant & Bar, Albert Bistro, Lekter’n, Café Sorgenfri og Café Christiania.

Les mer i magasinet Horeca (nummer 5 2016)

Smakfulle Rom

Smakfulle Rom er navnet på en nyskapning i Sørum like nord for Oslo.

På Asak Søndre gård i Sørum er den gamle låven fra 1930 bygd om til en moderne konferansegård med 15 soverom – noe som har ført til at stedet nå er det største overnattingsstedet i kommunen!

– Målet er å kapre små og mellomstore bedrifter til møter, kurs og konferanser, samt mindre styremøter i et trivelig miljø. Vi ar også muligheter til større dagkonferanser med opp til 120 personer, sier markedssjef Hege Kvervavik

Les mer om den spennende nyskapningen i Horeca nummer 5 2016

Alna Margarinfabrik

Horeca- og storhusholdningsmarket har alltid vært hovedmarkedet for tradisjonsrike Alna Margarinfabrik, og etterspørselen etter produktene er økende.

Nå flytter bedriften, som ble startet i 1938, ut av Oslo til splitter nye lokaler i Vestby før for Oslo.

Lager «verdens beste» møsbrømlefse

Anita Vik, som driver Lefspia i Steigen, lager «verdens beste» møsbrømlefser. Eyvind Hellstrøm mener i alle fall at lefsene er de beste han har smakt.

Og han er ikke alene om å mene at Lefspias lefser skiller seg ut: Da kronprinsparet besøkte stedet på idylliske Engeløya i 2014, syntes de lefsene var så gode at Anita «Lefspia» Vik ble bedt om å ta med sine lefser under en mottakelse på kongeskipet i Lofoten noen dager senere.

Andre større reportasjer

I tillegg kan du lese en temadel om kaffe, der vi har besøkt den italienske produsenten Astoria, du kan lese mer om Trysil-baserte Glunot, som satser på glutenfrie produkter, om den unge kokken Aleksander Aurstad Olsen som nå vil prøve lykken hos brødrene Adria i Barcelona, om Svein Jæger Hansens nye Villmarksakevitt, om vin fra Franciacorta i Italia, og du kan lese om engasjerte Christopher Williams, som vil starte et matgalleri i Oslo.

Du kan også lese mer om reisetrender i en egen stor reportasje i Horeca nummer 5 2016.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS