Fra premieutdelingen i Sørlandscup for lærlinger. (Foto: Chaine des Rôtisseurs, Bailliage de Sørlandet)

Vant Sørlandscup for lærlinger

Sørlandscup, som er kvalifisering til Norgescup for lærlinger, ble arrangert på Sam Eyde videregående skole 27. oktober. Amina Bakir vant blant servitørlærlingene, mens Paw Ku Say Nu og Susanne Svendsen Conradi var best blant kokkelærlingene. 20 lærlinger fra ni forskjellige bedrifter deltok.

Fra premieutdelingen. (Chaine des Rôtisseurs, Bailliage de Sørlandet)

Opplæringskontoret for resepsjon, restaurant- og matfag i Agder inviterte til konkurranse for lærlinger fra bedrifter i Agder. Konkurransen ble gjennomført med dommere fra de to kokkelaugene i Agder. Konkurransen er med i vurderingen når man skal plukke ut lag fra denne regionen til å delta i Norgescup for lærlinger i Stavanger 2022.

Oppgaven

Oppgaven besto i å lage en tre-retters meny hvor hovedretten skulle bestå av ishavsrøye, med tre typer grønnsaker med tre ulike grunntilberedninger. Emulsjonssaus og valgfri variant av potetmasse. Forretten skulle være en blomkålsuppe og desserten skulle bestå av hovedråvare av eple og det skulle benyttes butterdeig.

Servitørene ble i løpet av dagen eksaminert i kunnskaper om vin og service. Den praktiske oppgaven besto i dekorering av bord og oppdekning. I tillegg skulle de servere maten som kokkelagene hadde laget.

Fra Smag & Behag

«Det deltok 20 lærlinger fra ni bedrifter. Seks av disse bedriftene er medlemmer av Chaine des Rôtisseurs. Bailliage de Sørlandet hadde gleden av å dele ut en gavesjekk på 2500 kroner til hver av vinnerne. Vinnerne kommer fra en av våre medlemsbedrifter, nemlig Smag & Behag i Grimstad. Smag & Behag i Grimstad og Kristiansand er en av de viktigste lærebedriftene i regionen», melder Jørgen Aall Flood i Chaine des Rôtisseurs, Bailliage de Sørlandet.

Han legger til at Chaîne des Rôtisseurs Norge har bidratt med ca. 1,9 millioner kroner til slike arrangementer i løpet av 16 år.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS