Citybox Kristiansand, som åpner i 2024, oppføres i Kvartal 1 i byen. (Foto: Citybox)
Citybox Kristiansand, som åpner i 2024, oppføres i Kvartal 1 i byen. (Foto: Citybox)

Citybox vokser kraftig i Kristiansand

Hotellkjeden Citybox har signert en ny hotellavtale i Kristiansand. Hotellet, som får navnet Citybox Kristiansand med 165 rom, skal etter planen åpnes i 2024. Samtidig vil kjeden midlertidig overta driften av Yess! Hotel med 69 rom under navnet Citybox Lite.

Citybox og Qvartal 1 AS (Oksøy Eiendom AS og Gumpen Eiendom AS) signerer hotellavtale på 165 nye rom i sentrum av Kristiansand satt til å åpne i 2024. Hotellkjeden vil midlertidig overta driften av tidligere Yess!-hotell frem til siste byggefase i 2023. Citybox Lite åpner dørene for gjester 1. juni 2021.

Yess! Hotel gikk nylig konkurs.

Sentralt i sørlandshovedstaden

– Citybox Kristiansand vil bli et fantastisk hotell, med en utrolig flott beliggenhet. Vi har lenge sett etter et prosjekt i Kristiansand, men vi er avhengig av en gitt størrelse for å sikre god drift. I denne avtalen klaffet alt, forteller styreleder i Citybox, Martin Smith-Sivertsen.

– Kristiansand er en fin by med mange interessante sider, det er solskinnsbyen helt i syd, regionhovedstaden, kulturbyen, kunnskapsbyen, og ikke minst er det en super ferieby! Citybox har et godt grep om både turister og yrkesreisende, og i Kristiansand kan vi ønske alle reisende velkommen, fortsetter Smith-Sivertsen.

Kvartal 1 i Kristiansand

Citybox Kristiansand åpner som en del av Kvartal 1, Oksøy og Gumpen`s planlagte utvikling i Tordenskjoldsgate. Etter ombygging vil kvartalet bli et av Kristiansands mest spennende området. I tillegg til hotellet er det tiltenkt nye boliger, butikker, kafeer, treningssenter og kontorlokaler.

Frem mot åpning av det nye hotellet i 2024 vil det eksisterende hotellet som tidligere huset Yess! Hotel drives videre av Citybox under navnet Citybox Lite. Det midlertidige hotellet vil ha 69 rom fordelt på enkelt, dobbelt og familierom. Og prisene vil være i det nedre sjiktet. Flere av familierommene vil ha inntil seks sengeplasser tilpasset et økende familiemarked.

Administrerende direktør for Citybox, Eivind Hjulstad. (Foto: Citybox)
Administrerende direktør for Citybox, Eivind Hjulstad. (Foto: Citybox)

– Vi har vært i dialog med Qvartal 1 i en tid nå og er glad for å ha kommet til en enighet om å ta over driften midlertidig frem til det nye hotellet åpner i 2024. Per nå finnes det ingen fullverdige lavprishotell i Kristiansand, og i høysesongen er det et skrikende behov for rimelig overnatting i byen. Her vil Citybox og Citybox Lite kunne tilby effektive rom til en rimelig pris kombinert med en supersentral beliggenhet, sier administrerende direktør i Citybox, Eivind Hjulstad.

– Citybox Lite vil ikke bli et fullverdig Citybox-hotell før 2024, men hotellet er i god stand. Vi er nå i gang med å gjøre små endringer for å få hotellet mer i tråd med vårt konsept og klar til sommeren. Vi vil blant annet få på plass innsjekkingsterminaler og et enkelt gjestekjøkken, forteller Hjulstad.

Mange henvendelser

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått til en langsiktig leieavtale med Citybox. De kan vise til høy beleggsprosent i de andre byene de er lokalisert, samtidig som de satser i flere byer med sitt spennende og gjennomførte konsept. Vi tror virkelig Kristiansand trenger et slik hotellkonsept», sier daglig leder i Oksøy Eiendom, Arild Skeie.

– Etter at Yess! Hotell gikk konkurs, har vi fått mange henvendelser fra flere hotellkjeder, og vi ser at interessen for hotelletablering i sentrum av Kristiansand har vært stor. Vi ser dog at alle har vært klar på at eksisterende størrelse på Yess ikke vil gi en rasjonell drift, uten en større utvidelse, som ny reguleringsplan nå åpner for, sier Skeie videre i pressemeldingen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS