Heder til Classic Norway Hotels: Fra venstre Erik Berg, Kolbjørn Heggdal (styreleder Molde Næringsforum) og  Stephen Meinich-Bache.
Heder til Classic Norway Hotels: Fra venstre Erik Berg, Kolbjørn Heggdal (styreleder Molde Næringsforum) og Stephen Meinich-Bache.

Heder til Classic Norway Hotels

Classic Norway Hotels er tildelt prisen «Årets bedrift 2025» av Molde Næringsforum.

Classic Norway Hotels er tildelt prisen «Årets bedrift 2025» av Molde Næringsforum. Fra venstre Erik Berg, Ole Erik Berg, Anikken Berg,  Kristine Berg og Stephen Meiniche-Bache.
Classic Norway Hotels er tildelt prisen «Årets bedrift 2025» av Molde Næringsforum. Fra venstre Erik Berg, Ole Erik Berg, Anikken Berg, Kristine Berg og Stephen Meiniche-Bache.

Utmerkelsen regnes som en av regionens mest tradisjonsrike og prestisjefylte priser.

– Dette var helt uventet. Det er en stor og flott utmerkelse, jeg er beæret, sa grunnlegger og medeier Erik Berg da han mottok prisen.

Reiselivsgründeren

Molde Fjordhotell er en del av Classic Norway Hotels.
Molde Fjordhotell er en del av Classic Norway Hotels.

Classic Norway Hotels består i dag av 34 overnattingssteder i Norge og Sverige. Hotellporteføljen forvaltes av Erik Berg og Stein Erik Hagens selskap Canica. Bergs inntreden som medeier av Hustadvika Havhotell ved Atlanterhavsvegen i Hustadvika kommune ble starten på hotellutviklingen i 1999/ 2000. 

Idéen om å bygge en hotellkjede tok form etter oppkjøpet av Bjorligard Hotell på Bjorli, og førte til etableringen av Classic Norway AS høsten 2003. I starten var virksomheten konsentrert om Møre og Romsdal, før kjeden gradvis vokste nasjonalt gjennom kjøp av hoteller og rorbuanlegg i Lofoten. Senere ble porteføljen ytterligere styrket med oppkjøp av Strand Hotel Fevik og Refnes Gods.

Vist enestående evne til å skape vekst og utvikling

Henningsvær Bryggehotell er en del av Classic Norway Hotels.
Henningsvær Bryggehotell er en del av Classic Norway Hotels.

Juryen fremhever at Classic Norway Hotels over tid har vist en enestående evne til å skape vekst og utvikling i en konkurranseutsatt bransje.

– Det er kjekt at dette kommer etter lang tid med drift. Det har vært trange tider. Dette involverer hele familien og har blitt en livsstil. Vi passerer nå en milliard i omsetning i år, så vi er blitt en ganske stor bedrift i Molde, sier Erik Berg. 

Han trekker også frem betydningen av menneskene i organisasjonen. 

– Vi skal fortsatt skape magiske øyeblikk for våre gjester på alle våre hotell- og rorbuanlegg. Dette klarer vi fordi alle ansatte er opptatt av det gode vertskapet ved alle våre destinasjoner. Et vakkert sted i seg selv er ikke nok – det er menneskene som skaper magien og gjør opplevelsen unik. I tillegg til å fortsette utviklingen av de etablerte stedene har vi planer om å vokse godt og solid fremfor å vokse raskt, sier Berg.

– Et privilegium

 Administrerende direktør Stephen Meinich-Bache understreker betydningen av kontinuitet og videreutvikling. 

– Det er et stort privilegium å forvalte det Erik Berg startet. Vår mest betydningsfulle investering de siste to årene har vært åpningen av et helt nytt hotellanlegg i Henningsvær i Lofoten, samt å utvide Classic Norway-familien med flere hotell rundt i landet. I tillegg til arbeidet med å modernisere driften i hele Classic Norway Hotels har vi et tydelig fokus på å videreutvikle hvert enkelt hotells særpreg og konsept, samtidig som vi tar vare på det tradisjonsrike uttrykket hotellene våre er kjent for.

Han fremhever at oppgraderingen av flere anlegg, kombinert med en mer helhetlig kjedeorganisering, har styrket både bærekraft, lønnsomhet og gjestetilfredshet. 

– Vi har også styrket satsingen på lokalmat og forankring i sted og region. Dette bidrar til høyere kvalitet i alle ledd og gir oss økt relevans i markedet, samtidig som det styrker posisjonen vår som en ledende aktør for autentiske norske hotellopplevelser, sier Meinich-Bache.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS