Heidi Bjerkan. (Arkivfoto: Morten Holt)

Bjerkan ble Årets kjøkkensjef

Heidi Bjerkan på Credo er kåret til «Årets kjøkkensjef 2015» av Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL). Samtidig ble Bekkjarvik Gjestgiveri med brødrene Johannessen i spissen «Årets lærebedrift 2015».

Publisert
Heidi Bjerkan. (Arkivfoto: Morten Holt)

Bjerkan har betydd mye for lokalmiljøet, både i restaurantmiljøet og for matkulturen. Hun er opptatt av godt læringsmiljø, og har i dag fire kokkelærlinger av totalt 15 ansatte på Credo i Trondheim. Hun har også tidligere vært kjøkkensjef på Slottet i Oslo.

Økologisk mat

Heidi Bjerkan med lærlinger. (Foto: NKL)

«Hun er svært opptatt av økologisk mat, og er ofte å finne på gårder der hun jobber med dyrene og vet dermed absolutt hva hun prater om når maten blir

presentert på tallerken. Credo, der hun har sitt daglige virke, dyrker sine egne grønnsaker og de klarer å produsere 80 prosent av grønnsakene selv som er biodynamiske. Alt hun gjør har en baktanke og en filosofi. i 2015 når det ble arrangert matfestival i Trondheim hadde restauranten ett samarbeid med lokale gårder så mannen i gata fikk smake gode retter til en billig penge.Heidi Bjerkan er et raust menneske som byr på seg selv for at gjestene skal få en optimal mat opplevelse. Hun er til stede for sine ansatte og lærlinger og viser stort engasjement», skriver NKL.no.

Heidi Bjerkan er kjøkkensjef på Credo i Trondheim. (Foto: Morten Holt)

Saken fortsetter under bildet

Familien Johannessen på Bekkjarvik Gjestgiveri. (Foto: NKL)

Bekkjarvik Gjestgiveri ble Årets Lærebedrift

Bekkjarvik Gjestgiveri, med tvillingbrødrene Arnt og Ørjan Johannessen i spissen, er kåret til «Årets Lærebedrift 2015» av NKL.

«Årets vinner har utmerket seg på flere områder. Lærlingene er en aktiv del av den daglige driften, de er inkludert i arbeidsstokken på en utmerket måte og bedriften ivaretar lærlingene også utenfor arbeidstiden. Bekkjarvik Gjestgiveri har tatt imot lærlinger i 10 år, og har ett særdeles godt opplegg for kokk- og servitørlærlingene sine. De har et veldig godt arbeidsmiljø, bedriften er opptatt av at lærlingene skal bli selvstendige og gode. Bedriften oppfordrer og legger til rette for at lærlingene skal kunne delta i konkurranser, og lærlingene har tidligere kommer til finalen i NorgesCup. Bedriften er en av kystens mest spennende reisemål og de har oppnådd både nasjonal og internasjonal anerkjennelse», står det å lese på NKL.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS