Foto: Rikard L. Eriksson

Arne Jacobsens verdensberømte designhotell er 60 år

Verdens første designhotell, Radisson Collection Royal Hotel i København, åpnet dørene for første gang i 1960. I år fyller dermed hotellet 60 år, og feiret den store dagen med å gjenskape det ikoniske bildet av medarbeiderne på taket av hotellet.

Publisert
Foto: Rikard L. Eriksson

– Hotellet er et av de fremste designhotellene i verden, men selve hjertet av hotellet er våre engasjerte og dyktige medarbeidere som har øye for selv den minste detalj. Slik har det vært siden starten og vi er veldig stolte og glade for at det fortsatt er slik 60 år etter åpningen, sier hotelldirektør på Radisson Collection Royal Hotel i København, Jens Brandin.

Beste renovering

I 1960 designet den danske arkitektlegenden Arne Jacobsen «Royal Hotel», i dag kjent som Radisson Collection Royal Hotel. I løpet av sine 60 år har hotellet klart å beholde tittelen som et av verdens ledende designhotell, nå senest etter den omfattende totalrenoveringen gjennomført av Space Copenhagen.

Et håndplukket team fra danske Space Copenhagen, og internasjonale arkitekter og prosjektledere, var ansvarlige for å skape det «nye» hotellet som inkluderte full oppgradering av alle hotellrom, lobby, restaurant, bar og alle møte- og konferanserom.

Ved å bygge videre på den opprinnelige arven, hente frem mindre kjente klassikere skapt av Arne Jacobsen og bringe inn nye designelementer, har Space Copenhagen klart å opprettholde hotellets posisjon som et av de ledende designhotellene i verden.

­Hotellet er destinasjonen

Royal Hotel var først ute på mange områder da det åpnet i 1960. Det var Danmarks første skyskraper, verdens første designhotell og det eneste hotellet som er designet av Arne Jacobsen.

Hotellet har totalt 261 gjesterom, hvorav 260 rom har blitt oppgradert. Ett rom fortsetter å stå urørt etter renoveringen: Rom 606 i hotellets sjette etasje. Dette er et av verdens mest kjente hotellrom, og er utformet nøyaktig slik det ble laget av Arne Jacobsen i 1960.

– Rom 606 er et levende bevis på vår designarv og gjester som ønsker å oppleve Arne Jacobsens design og ta del av den danske modernismen er hjertelig velkomne til å besøke rommet, forteller Jens Brandin.

Radisson Collection Royal Hotel København

Verdens første designhotell og eneste hotell i verden som er designet av Arne Jacobsen

261 rom og suiter (inkludert rom 606)

Møte- og konferanseområdet har 10 møterom

Treningssenteret har både badstue og steamrom, gruppetimer, personlige trenere og massasje

Wallpaper Magazine gav hotellet prisen for «Best Restoration» i 2018

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS