Festningen Hotel & Resort i Kongsvinger er kåret til beste festnings- og slottshotell i Europa. (Foto: De Historiske)

Kåret til beste festningshotell i Europa

Festningen Hotel & Resort i Kongsvinger vant i mandag kveld prisen for beste festnings- og slottshotell i Europa («Historic Hotel Castle Award»). Også Dalen Hotel i Telemark gikk til topps i kategorien «Historic Hotel Host of the Year».

Publisert
Kongsvinger festning og Festningen Hotel & Resort med Kongsvinger i bakgrunnen. (Foto: De Historiske)

Utdelingen i regi Historic Hotels og Europe fant sted på Barberstown Castle i Irland. Kåringen fant sted for sjette gang.

Festningen Hotel & Resort i Kongsvinger var nominert som ett av tre hoteller, og gikk like godt seirende ut.

Hotellet på «toppen av Kongsvinger» er medlem i De Historiske Hotel & Spisesteder i Norge, som igjen er medlem i Historic Hotels of Europe. Historic Hotels of Europa har mer enn 400 hoteller fordelt på 12 land (Belgia, Frankrike, Tyskland, Hellas, Irland, Italia, Montenegro, Nederland, Portugal, Sveits, Sverige og Norge).

«At en norsk festning er blitt kåret til årets borg/slott i Europa, er utrolig gøy og veldig overraskende. Det å bli nominert blant tre andre borger/slott i Europa, var i seg selv en stor seier, og viktig for vår internasjonale satsning. Dette håper vi får store ringvirkninger for Kongsvinger og regionen for øvrig. Med sin beliggenhet kun litt over en time fra Oslo er Festningen Hotel & Resort også en del av VisitOslo», heter det i en pressemelding fra Festningen Hotel & Resort.

Festningen Hotel & Resort ligger på Kongsvinger festningf. (Foto: De Historiske)

På Kongsvinger Festning

Festningen Hotel & Resort i Kongsvinger er en del av Festningshotellene, som består av destinasjoner hvor alle har hatt stor betydning for Norges historie. Festningen Hotel & Resort ligger på Kongsvinger Festning med en utsikt over Kongsvinger by, Glomma og Glåmdalen. Som et forsvarsverk og kulturminne, er anlegget et av de viktigste i Hedmark fylke.

Les også: Kan bli årets festningshotell i Europa

Dalen Hotel gikk til topps i Historic Hotels of Europe Award 2018. (Foto: Dalen Hotel)

Les også: Ny hotelldrift på Kongsvinger festning

Hotelldirektør på Dalen Hotel, Malin Järnberg, med utmerkelsen. (Foto: De Historiske)

Også Dalen Hotel til topps

Også Dalen Hotel i Telemark gikk til topps i kåringen.

Det ærverdige hotellet var nominert i kategorien «Historic Hotel Host of the Year» til kåringen i Irland.

«Dalen Hotel fikk prisen for sin helt spesielle kombinasjon av fremragende serviceopplevelser med et vertskapsteam ledet av hotelldirektør Malin Jernberg som skaper sterke opplevelser med kombinasjon av det beste Telemark kan by på», heter det i en pressemelding.

Dalen Hotel har sammen med MS Henrik Ibsen ikke bare satt Telemarkskanalen, men hele Telemark på kartet. De gode tilbakemeldingene fra gjestene er nå også blitt belønnet med denne høythengende prisen fra Historic Hotels of Europe. Dalen Hotel topper dette med et meget dedikert vertskap ledet av hotelldirektør Malin Jernberg.

Les mer om Dalen Hotel her

Fire norske steder nominert

To andre norske historiske hoteller, Bekkjarvik Gjestgiveri («Historic Hotel Gourmet Award») og Hotel Refsnes Gods på Jeløya (kategorien «A Story to Tell»), var også nominert.

Totalt ble det delt ut priser i åtte forskjellige kategorier.

I fjor vant Solstrand Hotel & Bad i Os kategorien «Historic Hotel Spa Award».

En anerkjennelse

– De Historiske Hotel & Spisesteder (DHHS) er stolt over å ha fire nominerte medlemmer med i det gjeve selskap, og ser det som ekstra motiverende i det videre kvalitetsarbeidet at Dalen Hotel og Festningen Hotel & Resort ble kåret til de beste i Europa innen sin kategori. Disse prisene er et bevis på at vi har lykkes med «Historisk kvalitet». Det er en anerkjennelse for det arbeid våre dyktige medarbeidere hos medlemmene legger ned hver dag. Og det er ikke minst en oppmuntring til fortsatt å satse kompromissløst på kvalitet, serviceopplevelser – og innovasjon, skriver administrerende direktør i DHHS, Nils Henrik Geitle, i en pressemelding.

– Vinnerne av 2018 Historic Hotels of Europe Awards representerer en gruppe hoteller på historiske eiendommer over hele Europa. Hotellene byr på service og gjestfrihet i særklasse, uttaler leder for Historic Hotels of Europe, Barbara Avdis.

Du kan lese mye mer om De Historiske Hotel & Spisesteder i Horeca nummer 7 2017, som har utgivelse i disse dager.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Festningen Hotel & Resort, Kongsvinger festning

Festningen Hotel & Resort på Kongsvinger festning har 28 hotellrom.

Romstørrelsene er fra 11 til 37 kvadratmeter, og hotellet har kapasitet til 60 overnattingsgjester.

Hotellet tilbyr også konferanse- og arrangementsfasiliteter, og har et restaurantkjøkken med tilhørende vinkjeller.

Restauranten har kapasitet til 60 gjester.

Les mer om hotellet her

Les mer på Festningshotellene.no og/eller Kongsvingerfestning.no

Forsvarsbygg nasjonale festningsverk

Forsvarsbygg nasjonale festningsverk forvalter de 14 nasjonale festningene. Festningene representerer noen av Norges viktigste kulturminner, og besøkes av 3,3 millioner mennesker årlig.

Forsvarsbygg nasjonale festningsverks samfunnsoppdrag er å sørge for at festningene er tilgjengelige og attraktive for publikum. Festningene utvikles gjennom tilretteleggelse for lokal, kultur/- og næringsaktivitet i nært samarbeid aktørene selv, kommune og fylkeskommune.

Les mer på Forsvarsbygg.no/festningene

Powered by Labrador CMS