Illustrasjonsfoto: yayimages.com
Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Historisk sus

De Historiske Hotel & Spisesteder har blitt en markant aktør i det norske hotellmarkedet i løpet av de siste 12 årene.

Publisert

Lederartikkelen er hentet fra Horeca 7/2017:

Fra å ha 19 medlemmer i 2005, har sammenslutningen i dag 75, mye takket være Nils Henrik Geitle, som har ledet De Historiske akkurat i den tidsperioden.

De Historiske Hotel & Spisesteder SA er en sammenslutning av privateide, selvstendige bedrifter, som arbeider sammen for å møte konkurransen fra de store hotellkjedene.

Hotellene og spisestedene i De Historiske har alle sitt helt spesielle særpreg. De opererer som frittstående – men må oppfylle en del krav og kriterier for å få bli med i sammenslutningen. Nåløyet er trangt for å komme med, og Geitle & co nøler heller ikke med kaste medlemmer ut – hvis kravene og kriteriene ikke følges.

Likevel, de kan ikke sammenlignes med kjedehotellene, som av mange kan oppfattes som ganske like, der ofte de samme designerne har fått ansvaret for å forme alle hotellene i kjeden.

Per i dag kan De Historiske virke litt «vestlandstungt». Det er nok i dette området du finner mange av de historiske perlene, men samtidig er det viktig for sammenslutningen å være landsomfattende. I dag er det svært få medlemmer nord for Trondheim, og det er kjemisk fritt for De Historiske-medlemmer i Troms og Finnmark. En av årsakene er – som Geitle uttaler i dette nummeret, at mange potensielle steder ble ødelagt under andre verdenskrig.

– Men tiden jobber alltid for De Historiske. Historien slutter jo aldri å spille på lag med oss, sier Geitle.

I nummer 7/2017 av Horeca finner du en stor bolk om De Historiske (side 18 til 32), der vi har besøkt noen av medlemmene. Du finner også en komplett medlemsoversikt per november 2017.

Morten Holt
Redaktør

Les mer om Horeca 7/2017 her

Horeca kommer ut sju ganger i året, og er bransjens klart ledende ledertidsskrift - uunnværlig for proffene som ønsker å oppdatere seg på feltene organisasjon, ledelse, drift og konsept.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS