Byr på Rondanekaffe

Hotellsjefen på Rondane Høyfjellshotell, Ole P. Christensen, har denne høsten utviklet den nye drinken Rondanekaffe. Se oppskriften her.

Publisert
Rondanekaffe. (Foto: Rondane Høyfjellshotell)

– Vi ønsket å lage en drikk med alkohol, som bygd på helnorske råvarer. Personlig har jeg aldri vært noe spesielt glad i einerbær, men må si jeg ble forbløffet over hvor godt dette er. Det synes også våre gjester, som i høst har valgt Rondanekaffe fremfor Irish Coffee, melder Ole T. Hoelseth på Rondane Høyfjellshotell.

Les også: Skulle feire 4000 følgere, fikk 20 000 nye på 12 timer

Rondanekaffe

Ingredienser

* 4 cl akevitt etter eget valg (Rondane Høyfjellshotell har brukt merket Akevitt Spesial)

* 8-10 ml einerbærsirup

* 100 ml kaffe

* Krem

Fremgangsmåte:

1) Bland sammen einerbærsirup og akevitt. Bruk en sprøyte for å få til nøyaktig dosering. Bruk gjerne steam for å løse opp sirupen i aquaviten. Alternativt anbefaler vi å varme opp koppen med kokende vann først.

2) Hell på kaffe og legg på en dæsj krem til slutt.

3) Som i Irish Coffee kan sukker og kanel tilsettes, men ingen av disse ingrediensene er med i originaloppskriften. Doseringen av einerbærsirupen er viktig, for at smaken ikke skal bli for stram.

Slik lager du einerbærsirup (NRK.no)

Du kan også kjøpe einerbærsirup fra Ekta Gødt

Sprøyte uten spiss, for å dosere sirupen, kan kjøpes på de fleste apotek, for eksempel her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS