Styret i Norsk Vinkelnerforening, som arrangerer den nye kåringen sammen med Kapital: Bakerst fra venstre Rossen Hristov, Emil Heimdal, Heini Petersen (president) og Svein Lindin. Foran fra venstre Heidi Iren Hansen, Liora Levi (visepresident), Henrik Dahl Jahnsen, Tore K. Lie, Trine Wiik-Lehmann og Emelie Lindwall. (Foto: Marius Viken)

Skal kåre Norges beste vinkart

Nå lanseres kåringen «Norges Beste Vinkart». Foruten en hovedvinner, skal det kåres en vinner i fem kategorier.

Publisert

Det er Norsk Vinkelnerforening og Kapital som står bak nyskapningen. Med et nøye gjennomarbeidet konsept med flere kategorier og et utarbeidet poengsystem, skal vinlister over hele Norges land inspiseres og bedømmes av et dommerpanel.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Fristen for å melde seg på er 19. januar 2018. Hver restaurant må selv melde seg på for å bli vurdert i konkurransen.

De nominerte restaurantene vil bli vil bli annonsert søndag 4.februar 2018, under NM for vinkelnere på Latter, mens selve kåringen vil skje 27. april 2018.

Seks kategorier

Det vil kåres vinnere i følgende kategorier: Norges Beste Vinkart (hovedkategori), Beste Lille Vinkart, Folkets Favoritt, Byens Beste, Beste Champagneliste/musserende og Beste vinkart – vin på glass.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Les mer om hver enkelt kategori lengre ned i saken.

«Kåringen vil bedømmes av en uavhengig jury bestående av personer med høy vinfaglig kompetanse. NVF styre velger juryen, og juryformann er Rune Rake. Resten av juryen vil bli gjort kjent senere.Innsendte bidrag blir inspisert gjennom uanmeldte besøk og vinkartene vil bli etterprøvd ved flere anledninger for å forsikre at kåringen får den troverdighet den behøver. Det vil bli tatt stikkprøver av alle innmeldte vinkart for at sikre på at de vinene man oppgitt å ha på vinkartet faktisk er på serveringsstedet. Innmeldte serveringssteder som bevisst har prøvd å «jukse» med sitt utvalg, vil automatisk bli utestenges fra å delta i tre år, samt miste sin utmerkelse», heter det i en pressemelding.

Synliggjøring

Norges Beste Vinkart vil bli profilert gjennom Norsk Vinkelnerforening og Kapitals kanaler. Det er utarbeidet eget design til kåringen, og egne merker vil bli hengt opp på dør/vindu på de nominerte serveringsstedene.

Målet med kåringen er å synligjøre arbeidet som blir lagt ned i å sette sammen et spennende og variert vinkart til glede for lekmann og profesjonelle.

Les mer på Norgesbestevinkart.no

De seks kategoriene

Norges Beste Vinkart

Kåring av Norges Beste Vinkart - der utvalg, variasjon, kvalitet, og filosofi mellom vinliste og konsept harmonerer. For å få en etisk korrekt og gjesteorientert bedømming vil vinservice, utstyr, og prissetting være med som kriterier. Her kan også trekk i poeng forekomme. Alle innmeldte serveringsteder med en total poengsum på mer enn 60 poeng vil bli publisert.

Beste «Lille» Vinkart

En kategori forbeholdt vinkart med maks 80 viner. En kategori som bedømmes på lik linje med Norges beste vinkart, men som også inkluderer flere restauranter/konsepter som i markedet ellers ikke når opp i hovedkonkurransen på grunn av begrenset utvalg. Her vil filosofi og variasjon vektlegges.

Folkets Favoritt

Her skal folket selv kåre sin favoritt etter at de nominerte restaurantene er blitt gjort kjent.

Byens Beste

Hvis det innlevert mer enn tre vinkart fra en by vil det være grunnlag for å vurdere å gi utmerkelsen «Byens beste». Dersom en bergensk restaurant vinner Norges beste vinkart, så kan byen ikke få «Byens beste»-utmerkelse. Da vil den beste fra respektive vinliste i for eksempel Oslo, Stavanger og Trondheim bli utmerket med «Byens beste». Kriteriet her er at vinkartet må ha en score på minimum 60 poeng.

Beste Champagne-/musserende vinkart

Her vil utvalg i antall, bredde og dybde samt pris og filosofi vekte tyngst.

Beste vin på glass

Her vektlegges variasjon, kvalitet og prissetting. Kvalitet på vinen ved tidspunkt for servering vil veie høyt - åpnede flasker som har stått for lenge vil trekke ned i poengbedømmingen. Det må minimum være 10 viner på glass for å bli vurdert.

Her kan du melde deg på kåringen

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS