Foto: Parmigiano Reggiano
Foto: Parmigiano Reggiano

Sunne italienske spisevaner inspirerer nordmenn

Den store importøkningen av parmesan til Norge viser at den italienske osten Parmigiano Reggiano, tar stadig større plass i nordmenns kosthold.

Publisert

Middelhavskosten har for lengst tatt plass i det norske kostholdet, og denne osten er et tilskudd til et balansert kosthold.

Uten tilsetningsstoffer og konserveringsmidler

Til tross for at parmesan produseres i store mengder, foregår arbeidet fortsatt på den gamle måten ved hjelp av håndkraft. Mest av alt er osten avhengig av kunnskapen til alle som er med på å lage den. Parmigiano Reggiano er helt uten tilsetningsstoffer og konserveringsmidler.

Kun naturlige råvarer brukes i prosessen og kvaliteten er avhengig av opprinnelsesstedet, foringen og den høye melkekvaliteten.

En energikilde for unge og eldre

Parmigiano Reggiano spiller en viktig rolle i et balansert kosthold på grunn av ostens langvarige, naturlige modningsprosess. I tillegg til å være rik på proteiner, kalsium, fosfor, sporelementer og vitaminer, er den lett fordøyelig og viktig for både barn og eldre.

Ved siden av at Parmigiano Reggiano er et komplett måltid i seg selv, er italienerne mestere i å blande inn Parmigiano i de fleste retter de serverer.

Smakstilsetter

* Som smakstilsetter gir Parmigiano supper og salater et smaksmessig løft. Å smelte skorpen i suppen, gir en helt ny smaksopplevelse.

Mørk sjokolademousse med sprø parmesanchips. (Foto: Parmigiano Reggiano)
Mørk sjokolademousse med sprø parmesanchips. (Foto: Parmigiano Reggiano)

* Revet 24 måneder gammel Parmigiano Reggiano går veldig godt sammen med de fleste italienske pastarettene, revet eller skivet.

* Den mer modne Parmigiano Reggiano 24-30 måneder, er spesielt smakfull i hovedretter. Server den skivet på en carpaccio av oksekjøtt eller fisk, eller på roastbiff med en dråpe ekstra virgin olivenolje.

* Parmigiano Reggiano passer godt sammen med friske salater og alle slags grønnsaker.

Mørk sjokolademousse med sprø parmesanchips

Under finner du en oppskrift på mørk sjokolademousse med sprø chips laget med Parmigiano Reggiano.

Ingredienser

200 g mørk sjokolade
3 eggeplommer
3 dl kremfløte, pisket til krem
150 g Parmigiano Reggiano
1 kurv friske jordbær
Frisk mynte

Fremgangsmåte: Smelt sjokoladen over vannbad. Ta sjokoladen av varmen og pisk inn en og en eggeplomme. Vend inn den piskede kremen. Ha sjokolademoussen i en bolle og sett kjølig. Riv Parmigiano Reggiano i små̊ rundinger på et brett med bakepapir. Stek i ovnen på 180 grader i 3-5 minutter til osten er smeltet og gyllen. Avkjøl chipsen. Legg en skje sjokolademousse på hver tallerken. Legg et Parmigiano Reggiano- flak oppå. Her kan du bygge så mange etasjer du orker å spise. Pynt hver dessert med friske jordbær og mynte. Tips: Pynt gjerne med spiselige blomster for ekstra farge.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS