Amerikalinjen, som åpner i mars i 2019, har fått nye medarbeidere på laget. (Foto: Amerikalinjen)

Amerikalinjen styrker laget

Petter Stordalens nye boutiquehotell, Amerikalinjen, har sikret seg to meritterte navn til rollene som kjøkken- og barsjef. Steffen Hansen er ansatt som kjøkkensjef, mens Slavomir Kytka som tidligere har vært på ISM og Thief Bar, blir ny barsjef. 

Publisert

Når Amerikalinjen åpner 15. mars, er det ingen som behøver å bekymre seg for hverken vått eller tørt. Hotellet har nemlig rekruttert nøkkelmedarbeidere fra øverste hylle.

Steffen Hansen. (Foto: Amerikalinjen)

Steffen Hansen er ny kjøkkensjef

På matsiden er Steffen Hansen ansatt som kjøkkensjef fra 1. desember. Hansen var blant annet med på å starte Vaaghals og hadde også ansvaret for å utvikle Grefsenkollen fra en litt «avansert vaffelbod» til et sted gjestene bokstavelig talt kan nyte kulinariske høydepunkter. Han var kjøkkensjef ved begge steder.

Hansen har også uvurderlig erfaring fra stjernerestauranter som The Ritz Hotel Restaurant i London, samt Marcus Wearing i London og Matsalen i Stockholm. De to sistnevnte hadde begge to stjerner i Michelin-guiden mens Hansen var der.

– En ære

35-åringen kommer nå fra rollen som kjøkkensjef på Oslo-restauranten Astral, som i skrivende stund er rangert som nummer 12 av norske restauranter i matguiden White Guide.

– Jeg er ekstremt fornøyd med å ha kapret Steffen. Han har bevist gang på gang at han tilhører toppsjiktet av norske kokker. Dessuten har han en uvurderlig erfaring fra oppstart av flere restauranter med å etablere dem i toppen av det restaurant-Norge har å tilby, sier Food & Wine Director på Amerikalinjen, Ørjan Lundmark.

Les også: Blir F&W-direktør på Amerikalinjen

Hovedpersonen selv er ikke mindre ekstatisk.

Slavomir Kytka. (Foto: Amerikailnjen)

– Amerikalinjen er i mine øyne landets mest spennende hotellprosjekt akkurat nå. Det er rett og slett en drømmejobb for meg som i hele min karriere har jobbet med det norske kjøkkenet. Nå gleder jeg til å finne nye uttrykk i spennet mellom Norge og Amerika. Matopplevelsen skal ikke bare være en attraksjon for hotellets gjester, men forhåpentligvis også byens befolkning. Vi må ha hårete mål og en av drømmene våre er å øke interessen for Oslo som destinasjon for «foodies» fra hele verden, sier Steffen Hansen i pressemeldingen.

Les også: Wilhelm Hartwig skal lede Amerikalinjen

Stjerne bak baren

På barsiden er det Slavomir Kytka som skal overraske gjestene. Kytka, opprinnelig fra Slovakia, er kjent som en av landets desidert største bartendernavn og merittlisten i internasjonale konkurranser er svært omfattende. Blant annet vant han Europafinalen for Pisco Waqar i 2017, han vant konkurranser for både Merlet og Jägermeister i 2016 og Beefeater året før.

Men det er ikke «bare» særdeles sterke resultater i konkurranser Kytka er kjent for. Nå sist kommer han fra stillingen som Bar Manager på Ism i Oslo, viden kjent for sitt ekstraordinært høye nivå og kreativitet. Tidligere har han jobbet både på The Thief og flere velkjente steder i London, blant annet Scarfes Bar, Duck & Waffle, Sanderson Hotel og Floridita.

Skape noe ekstraordinært

– Her på Amerikalinjen har vi en ekstraordinær mulighet til å skape noe stort og annerledes i en bygning som oser historie. Vi skal skape noe nytt, midt i hjertet av Oslo og jeg ser virkelig frem til å samarbeide med nye, fantastiske kolleger og å starte en ny æra, sier Kytka.

Pier 42 var stedet de norske utvandrerne kom til i USA, og siden «rollene nå snus», gleder teamet på Amerikalinjen seg over å ha en fantastisk kapasitet i baren.
– For min del er jeg utrolig glad for å få en av Europas beste bartendere med på laget! Han vil rett og slett sette Pier 42 på kartet som en av de beste cocktail-barene i Scandinavia fra dag én, sier Ørjan Lundmark.

Les også: Ny kommersiell direktør for Amerikalinjen

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS