Illustrasjonsfoto: Katrine Lunke
Illustrasjonsfoto: Katrine Lunke

Flinke pantere glemmer gløggen

Mer enn ni av ti plastflasker og drikkevarebokser resirkuleres til nye flasker, plastprodukter og nye bokser. Men tallene for gløgg er betydelig lavere.

Hvert år selges det rundt 800 000 gløggflasker, men kun sju av ti av disse blir pantet. Det betyr at nesten 250 000 gløggflasker ikke blir resirkulert. Det viser tall fra panteselskapet Infinitum.

Ser annerledes ut

Illustrasjonsfoto: Katrine Lunke
Illustrasjonsfoto: Katrine Lunke

– Flasker som ser litt annerledes ut, som gløgg, smoothieflasker og en rekke saftflasker, har en lav panteandel. Det er nok en del som ikke tenker over at det også er pant på disse. Det betyr an flere går glipp av å panten sin, og viktige ressurser går tapt i innsamlingen. Heldigvis ser vi en positiv panteutvikling hvert år, også på disse produktene, sier direktør for informasjon og marked i Infinitum, Randi Haavik Varberg.

Samlet inn én milliard

Totalt finnes det rundt 3650 resirkuleringsflasker og over 3100 drikkevarebokser med pantemerke. Gløgg på plastflasker har hatt pant siden 2001, men andelen som pantes stiger sakte. Nå håper Haavik Varberg flere blir klar over at også de litt annerledes produktene gir deg pant tilbake, og at flere gløggflasker finner veien til panteautomaten.

– Pantemerket finnes på flere produkter enn mange nok er klar over, og merket betyr at det blir resirkulert og brukt til nye produkter, sier Randi Haavik Varberg. I fjor samlet Infinitum inn over én milliard panteflasker- og bokser. Det førte til at 9025 tonn aluminium og 20 219 tonn plast ble resirkulert.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS