Foto: Kind/Oss Craft Destillery

Enda en pris til Bareksten Botanical Gin

Med inspirasjon hentet fra svartmetalluniverset lanserte Oss Craft Destillery tidligere i år sin prisbelønte brennevin til kresne kunder. Nå får selskapet utmerkelsen DOGA-merket 2017, den femte utmerkelsen i år.

Publisert

Nylig vant bergensbaserte Oss Craft Destillery, som produserer Bareksten Botanical Gin, designprisen DOGA-merket 2017.

Utmerkelsen ble delt ut til Oss Craft Distillery og designbyrået Kind onsdag ettermiddag på Design og arkitektur Norge (DOGA) i Oslo.

Vil ikke gå i «klisjéfella»

Stig Bareksten regnes i dag som en av verdens fremste destillatører av brennevin, og har vunnet en rekke utmerkelser for sine produkter.

Bergensmannen stiftet mikrobrenneriet Oss Craft Distillery i Bergen i 2015, og har opparbeidet et rykte for å være eksperimenteringsvillig og glad i å bruke norske urter og bær.

Design

Da selskapet skulle lansere sin første brennevinslinje, Bareksten Botanical Spirits, trengte sjefsdestillatøren en visuell identitet som kunne matche det velsmakende innholdet i flaskene. Her fikk han god hjelp av designbyrået Kind, også fra Bergen.

Jurybegrunnelsen

Juryen er svært imponert over designidentiteten til brennevinslinjen, som snart også innbefatter akevitt, vodka og blåbærlikør.

Dette heter det i jurybegrunnelsen: «Emballasjen skiller seg klart ut i kategorien og gir serien til Bareksten Spirits en tydelig identitet der man mer enn aner inspirasjon fra det norske svartmetalluniverset. Produktene er først og fremst ment for det internasjonale markedet, og juryen vil berømme Bareksten for å ikke gå i «klisjéfella» med å vise frem fjord og fjell når de skal fortelle om produktenes norske opphav, står det i jurykjennelsen».

Femte pris i år

Denne prisen en femte prisen Bareksten Botanical Gin vinner i år:

Første prisen var «Double Gold» San Fransisco World Spirit Competition, verdens største brennevinskåring.

Gull i Gin Master, Spirit Business Magazine

Gull i International Spirit Challenge, Packaging and Design

Trophy, Best New Individual Brand, International Spirit Challenge


DOGA

DOGA-merket, som inntil i fjor het Merket for god design, deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter.

Utmerkelsen løfter fram virksomheter og utøvere som har samarbeidet om innovative prosjekter der design og arkitektur skaper samfunns-, miljømessige eller økonomiske verdier.

Les mer på DOGA.no

 

Powered by Labrador CMS