Kjøkkensjef på Thon Hotel Lofoten, Henrik Siversson, og eplemost-produsent Kari Nyhuus Holtskog. (Foto: Nyhuus Gard)

Thon Hotel Lofoten med egen eplemost fra Nyhuus Gard

Epleprodusenten Nyhuus Gard i Gvarv i Telemark og Thon Hotel Lofoten har samarbeidet om å utvikle en helt egen eplemost for hotellet. Den vil være å finne på drikkekartet i disse dager.

Publisert
Thon Hotel Lofoten med sin egen eplemost. (Foto: Henrik Siversson)

Thon Hotel Lofoten er et fyrtårn innen lokalmatsatsing i hotellbransjen i Norge. Nylig tok de også Nyhuus Gard under vingene. Etter lengre tid som samarbeidspartnere, har de nå gått sammen om å utvikle en helt egen eplemost til hotellet.

Produsent Halvor Holtskog sammen med kjøkkensjef på Thon Hotel Lofoten, Henrik Siversson. (Foto: Nyhuus Gard)

Stolt av å ha «egen» eplemost

Det synes både eplemost-produsentene på Nyhuus Gard, Kari Nyhuus Holtskog og Halvor Holtskog, og Henrik Siversson, kjøkkensjef på Thon Hotel Lofoten er stas.

– Vi har i lengre tid samarbeidet med Nyhuus Gard, og er veldig fornøyd med deres produkter. Endelig har vi fått laget vår egen eplemost, kun for Thon Hotel Lofoten. Det er vi utrolig stolte over, sier kjøkkensjef Siversson fornøyd.

– Og oppskriften?

– Den røper vi ikke, humrer produsent Halvor Holtskog hemmelighetsfullt, idet han høytidelig overrekker flasken til kjøkkensjefen.

Lokal Spesialitet fra Telemark

Nyhuus Gard ligger i eplebygda Gvarv i Telemark. Eplemosten – som er Spesialitet-merket for sin unike smak, er en frisk eplemost av eplesortene Gul Gravenstein, Aroma, Åkerø, Filippa og Nyhuus Gards egen sort; Nyhuus Bitter. Epledrikken passer utmerket til mat og er et godt alkoholfritt alternativ.

– For at et produkt skal kunne merkes med Spesialitet, må det gjennom en uavhengig fagjury – i tillegg til å kunne dokumentere bruk av lokale og norske råvarer. Nyhuus Gard sine eplemoster er av en særegen kvalitet, og det er derfor gledelig å se at Thon Hotel Lofoten løfter produsenten opp og fram. Vi berømmer Thon Hotel Lofoten for sitt engasjement og gode samarbeid med lokalmatprodusenter, sier fagsjef for Spesialitet, Marit Strand.

Lokalmat på menyen

Thon Hotel Lofoten er kjent for sitt gode utvalg av lokalmat, og på frokostmenyen finner vi blant annet fenalår av Lofotlam samt lokale oster fra Aalan Gård og Lofoten Gårdsysteri. Hotellet har de siste årene kapret topplasseringer i konkurransen «Twinings Best Breakfast», også kalt Norges beste hotellfrokost, der deres gode lokalmatutvalg er blitt trukket fram i begrunnelsen. Hotellet gikk seirende ut av konkurransen i 2016, mens det er blitt andreplasser i 2017 og 2018.

Les mer om frokostkåringen i 2018 her

Les også: De serverer landets beste hotellfrokost (publisert oktober 2016)

– For oss er det veldig viktig å bruke de fantastisk flinke produsentene vi har her i landet. Det er ingen grunn til å frakte mat fra andre siden av jorda når vi selv bor i et matfat med råvarer av svært høy kvalitet. Dessuten er det utrolig moro å jobbe med så dyktige og dedikerte lokalmatprodusenter som Kari og Halvor Holtskog på Nyhuus Gard, sier Siversson engasjert.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS