Illustrasjonsfoto: Anniken England

Skal kåre Norges beste epledrikker

Nå skal Norges beste eplemost, sider og fruktvin kåres. Over 100 produkter, fordelt på 34 produsenter, er påmeldt til konkurransen, som arrangeres mandag 4. februar.

Publisert
Daglig leder for Hanen, Bernt Bucher-Johannessen. (Foto: Morten Holt)

Det er Hanen som står bak konkurransen i samarbeid med Norsk eplefest.

Alle som produserer drikkevarer med norske epler som hovedingrediens kan delta i kåringen.

Har nesten doblet antall deltakere fra i fjor

– Det er andre gang vi arrangerer denne kåringen, men det er mye større interesse denne gangen. I fjor var det 18 produsenter, og i år har vi nesten doblet antallet. Vi har delt inn i fem kategorier; fruktvin, sider og tre typer eplemost. Dommere fra Norsk restaurantskole vil smake seg frem til en vinner i hver klasse, opplyser daglig leder for Hanen, Bernt Bucher-Johannessen.

Skal fremme norsk mat- og drikkeproduksjon

Norsk fruktproduksjon har utviklet seg de siste årene, og er fortsatt i god vekst. Å bruke epler i drikkevarer, som sider, har lenge vært utbredt internasjonalt, men har nå også blitt utbredt i Norge.

– Da hel frukt var verdt fire kroner kiloen, kunne man få hele 40 kroner kiloen ved å putte frukten på flaske. Det har på mange måter vært med på har på mange måter bidratt til å redde norsk fruktnæring, sier Bucher-Johannessen.

– Utviklingen er til stor verdi for Norge og norske fruktbønder. Det bidrar til å utvikle norsk matproduksjon, sier Bucher-Johannessen til Nationen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS