Merkevaresjef Hanne Viksmo Sværk smaker på sesongens epler. Kun godt modne epler fra Hardanger kommer gjennom nåløyet.

Spesialitet-merket til Sunniva-juice

«Sunniva Eplejuice frå Hardanger» er Tines mest populære sesongprodukt. Nå er juicen tildelt Spesialitet-merket.

Publisert
«Sunniva Eplejuice frå Hardanger» er tildelt Spesialitet-merket.

– Ingen andre steder finner man et klima som gir denne kvaliteten på epler, sier Spesialitet-sjef Agneta Lindén Moen.

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk. «Sunniva Eplejuice frå Hardanger» er presset juice av sesongens epler, dyrket i Hardanger.

– Solrike dager og kjølige netter gir Hardangerepler en fantastisk smak og aroma, og regnes faktisk blant våre nasjonale matskatter. Av disse eplene lages «Sunniva Eplejuice frå Hardanger», en frisk juice med flott balanse mellom syre og sødme, sier Lindén Moen.

Gjennom nåløyet

Smaken på «Sunniva Eplejuice frå Hardanger» vil variere etter hvilke eplesorter som brukes, men den kjennetegnes alltid av en frisk og naturlig eplesmak. I hovedsak brukes Gravenstein, Summerred, Aroma og Discovery og sammensetningen vil variere med sesongen. 

Hemmeligheten ligger i råvarene. Alle eplene kan spores tilbake til den enkelte dyrkeren. Bare godt modne epler går gjennom nåløyet, skadede eller umodne epler godtas ikke, sier merkevaresjef Hanne Viksmo Sværk.

Tidligere ute

Som med all mat så vil været påvirke når eplene kan høstes. I år ble eplene klare spesielt tidlig på grunn av en god vår og forholdsvis varm sommer og høst. Det betyr at juicen blir tilgjengelig omtrent to uker tidligere enn normalt.

– Sånn er det med sesongprodukter. Naturen bestemmer! Vi håper at forbrukerne gleder seg over at «Sunniva Eplejuice frå Hardanger» kommer enda tidligere i år, sier Viksmo Sværk.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Spesialitet

* Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.

* Produkter som bærer dette kvalitetsmerket er laget i Norge og oppfyller fastsatte krav for råvare, produksjonsmetode og/eller oppskrift.

* Matmerk eier merkeordningen Spesialitet. Spesialitet-merket skal bidra til større mangfold og verdiskaping i norsk matproduksjon.

* For å kunne vurderes må produktet oppfylle noen fastsatte krav. Deretter blir det bedømt av et uavhengig fagutvalg med høy matkompetanse. Blir det her vurdert som en unik smaksopplevelse sammenlignet med andre produkter i samme kategori, så kan det tildeles Spesialitet.

* Du finner Spesialitet-merkede produkter innenfor mange mat og drikkekategorier, noen er å finne over hele landet mens andre selges i sitt lokalområde eller i butikker med stort vareutvalg.

* Les mer på Matmerk.no/no/spesialitet

Powered by Labrador CMS