Quadrupel juleøl til årets pinnekjøtt

E.C. Dahls Bryggeri lanserer et skikkelig kraftøl til jul i år – som skal passe til både julemiddager, desserter og oster.

Publisert

Sankt Olav Juleøl er en quadrupel – en mørk, belgisk øltype med god sødme og mye smak av frukt. Alkoholstyrke er 9,1 %. Den kan nytes av alle som er glade i øl med stor smak, og er som skapt til norsk julemat. Navnet er Trondheims-bryggeriets hyllest til Olav den Hellige, eller Sankt Olav som han gjerne kalles i trønderhovedstaden.

Sankt Olav Juleøl.

Stor kar, stort øl

– Sankt Olav var en røslig kar, som vi mener fortjener et røslig juleøl. Derfor bestemte vi oss for å brygge en belgisk quadrupel. Dette er et mørkt øl med høy alkoholstyrke på 9,1 %, som har mye smak av blant annet mørk og tørket frukt, sier bryggeriambassadør hos E.C. Dahls, Kristian Berger.

St. Olav var konge i Norge fra 1015 til 1028, ble drept i slaget på Stiklestad i 1030 og skal være begravet et sted under gulvet i Nidarosdomen i Trondheim. Året etter sin død ble han erklært som helgen.

Til all slags julemat – og spesielt pinnekjøtt

Bryggerimester Wolfgang Lindell hos E.C. Dahls tenkte blant annet på typiske norske juleretter da han skulle skape Sankt Olav Juleøl.

– Dette er et øl som hamler opp med de fyldige smakene som både ribbe, julepølser og pinnekjøtt byr på. Alkoholstyrken er med på å rense ganen når du spiser fet mat. Samtidig er maltprofilen med på å balansere alkoholen, og gir Sankt Olav mer enn nok sødme til å takle skikkelig salt mat som pinnekjøtt, sier Lindell.

Også god til ost og dessert

Sødmen i ølet gjør det også til en fin følgesvenn til juledesserter og oster. I tillegg anbefaler Kristian Berger å prøve Sankt Olav Juleøl til anderetter, lam eller annet rødt kjøtt.

– Dette er et øl som holder seg svært godt, så vi anbefaler å kjøpe noen ekstra flasker til lagring – kanskje helt til neste jul, sier Berger.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS