10 ting vi elsker med kaffe

Den internasjonale kaffedagen var 1. oktober, men vi fortsetter å feire kaffe i hele oktober. Her er 10 grunner til å like og elske kaffe – hele året.

Publisert

1) Kaffe er naturlig

Kaffe er et naturlig produkt som kan drikkes i ren form som en espresso eller en americano. Kaffe er ladet med antioksidanter og nyttige næringsstoffer som er bra for kroppen din. Vitaminer som er inkluderte er: Vitamin B3, magnesium, vitamin B2, vitamin B5 og mangan og kalium.

2) Kaffearoma.

Enten liker du duften av kaffe eller ikke, men for en ekte kaffeelsker finnes det ikke noe bedre enn duften av nytraktet kaffe.

3) Kaffesmak.

Ingenting slår smaken av skikkelig kvalitetskaffe, enten nytraktet kaffe av hele bønner, eller den intense smaken av en nypresset espresso.

4) Kaffebarer.

Du ser dem overalt, og de har gjort kaffedrikkingen til en sosial og avkoblende opplevelse.

5) Variasjonen av bønner.

Akkurat som druer gir vinen sin egen smak, gir også kaffebønnene sin unike smak til kaffen. Kaffe vokser i mange forskjellige land, og akkurat som med druer, så spiller både det ytre miljøet og jordtypen som kaffeplantene vokser i hvilken smaksprofil kaffebønnen kommer til å utvikle.

6) Variasjonen i drikker.

Iskaffe, hurtigkaffe, espresso, cappucino, cortado, machiatto, ingen annen drikk har en slik variasjon som kaffe! Du kan nyte drikken både kald, varm, frossen og til og med i bakt form.

7). Kaffemerke.

Blant de utallige kaffeprodusentene rundt omkring i verden finner man ofte sin personlige favoritt som man får en egen forkjærlighet for.

8) Fleksibilitet

Hvilken annen drikk kan du nyte uansett ytre miljø, en rykende varm espresso en snøfull vinterdag, eller en kald frappucino en varm sommerdag! Man kan jo ikke annet enn å elske kaffens fleksibilitet.

9) Kaffe er universal

Uansett hvor du drar hen i verden så kan du garantert få tak i en kopp kaffe. Kaffe forbinder mennesker både sosialt og i arbeidslivet.

10) Gjør underverker for plantene dine.

Visste du at du ved å tilsette jorden kaffegrut, så minsker du pH-verdien i jorden, noe som gir blomstene vakrere farge, og holder snegler og maur på avstand.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS