Yvonne Tran i aksjon under Linie The Journey 2017 på Salt i Oslo. (Foto: Johnny V. Nordskog)

Laget verdens beste akevittcocktail

Under denne ukens Linie The Journey-finale på Salt i Oslo klarte svenske Yvonne Tran (25) å overbevise publikum og dommere om at hun lager verdens beste akevitt-baserte cocktail.

Publisert

For andre år på rad har noen av de beste bartenderne fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland kjempet om å lage den beste akevitt-cocktailen med Lysholm Linie. Etter nasjonale konkurranser i hvert land, møttes 11 drevne bartendere til dyst i Oslo denne uka.

De tre beste i Linie The Journey 2017: Fra venstre Sebastian Krunderup fra København-baserte Duck and Cover (andreplass), Yvonne Tran (førsteplass) og Michael Ehrenwirt (tredjeplass) fra Enfant Terrible i Landsberg am Lech, Tyskland. (Foto: Johnny V. Nordskog)

Ingen pallplass til Norge

Det ble ingen norsk deltaker på pallen. Sebastian Krunderup fra København-baserte Duck and Cover endte på sølvplass, mens tyske Michael Ehrenwirt fra Enfant Terrible ble nummer tre.

Juryen besto av anerkjente og internasjonale bartendere, samt masterblender Ivan Abrahamsen.

– Hun er ung, og representerer neste generasjon bartendere. Hun leker med akevitten og skaper fristende og annerledes cocktails vi bare kunne drømme om for noen år siden, sier kategorisjef i Arcus, Romain Jourdan.

Se ingrediensene i vinnerdrinken lengre ned i saken

Jobbet i London

Yvonne Tran har jobbet flere år i Londons uteliv, men har nylig vendt tilbake til hjemlandet og jobber nå i cocktailbaren «Corner Club» i Stockholm. Seieren kom overraskende, ikke minst fordi dette er den første konkurransen hun deltar i.

– Det er en fantastisk følelse å vinne blant så mange flinke og erfarne bartendere. Jeg deltok for å utfordre meg selv, og fordi jeg har en forkjærlighet til akevitt, sier Yvonne Tran.

Vinner-cocktailen «Head in the clouds». (Foto: Johnny V. Nordskog)

Og med en forkjærlighet til akevitt, fremstår premien ekstra attraktiv; Yvonne får nå anledning til å lage sin egen blend av Linie akevitt.

– Dette er alle bartenderes drøm. Jeg gleder meg til å kunne servere min egen akevitt på «Corner Club», sier en glad vinner.

Yvonne Trans vinnerdrink «Head in the clouds»

Ingredienser

* Double Cask Port
Cloudberry and rockcandy syrup
Oloroso Sherry
Benedictine
Kremfløte
Benedictine-spray
Serveres med krumkake

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her


Linie The Journey

Linie akevitt har reist på sjøen siden 1805.

Akevitten har vært med på å passere «linjen» (ekvator) to ganger. Bevegelsene og temperaturforandringene på skipet frigjør aromaer både fra fatet og tilsetningene, og gir en kompleks og avrundet smaksopplevelse.

I konkurransen Linie The Journey skal deltakerne lage en cocktail som er inspirert av et av stoppene på Linie-ruten: Oslo, USA, Panama, New Zealand, Australia, Singapore eller Japan.

Førstepremien i konkurransen gir vinneren muligheten til å utvikle sin egen Linie akevitt-blend i samarbeid med masterblender Ivan Abrahamsen fra Arcus.

Les mer på Linie.com

 

Powered by Labrador CMS