Hellstrøm-skinke med mindre salt og fett

Franske Fleury Michon lanserer en ny serie kokte skinker fra Frankrike i norsk dagligvare – i samarbeid med Eyvind Hellstrøm.Stikkord er store og litt tykkere skinkeskiver med lavere salt og fettinnhold.

Publisert

– Kokt skinke er blitt en stor kategori produkter som kan brukes til veldig mye i norsk matlaging. Vi ønsker å tilby forbrukerne skinker med lavere saltinnhold, lite fett og mye protein, sier Jon Bugge hos Fleury Michon Norge.

Fleury Michon samarbeider med Eyvind Hellstrøm, og Hellstrøm har smakt seg frem til sin favoritt blant de tre variantene som nå lanseres. Han håper at de nye skinkene vil inspirere flere til å bli enda mer kreative når de lager mat med kokt skinke.

– Skinken er kokt i vår egen grønnsaksbuljong for å få frem den unike smaken, sier Eyvind Hellstrøm.

Trenden med større skiver, slik at de passer bra til flotte smørbrød, lunsjretter eller som et lite mellommåltid, begynner å gjøre seg bemerket i utvalget i handelen, spesielt i supermarkedene. Men man kan gjerne dele skivene i to eller fire dersom man bare skal ha de på et stykke brød, noe som er helt vanlig å gjøre i Frankrike – som er skinkens hjemland.

– En god kokt skinke er perfekt som ingrediens i mye mer enn i nistepakken. Med store og tykke skiver får du en konsistens som passer perfekt inn i en god lunsjsalat – eller rullet sammen med en god ost som snacks. Skinken kommer ut i den øvre delen av prisskalaen, fordi det er et produkt av høy kvalitet med lite salt og fett. Tilberedingen er også mer omstendelig da skinkestykkene renskjæres for hånd og legges etter korrekt muskelfiberstruktur i formene. Slik oppnår vi en veldig delikat og god konsistens, sier Jon Bugge i pressemeldingen.

Kokt skinke EH, 120g (veil.pris 59,50)

Fransk kokt skinke, 90g (veil.pris 49,50)

Fransk røkt skinke, 90g (veil.pris 49,50)

Produktene blir først tilgjengelige i Meny-kjeden.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS